04 [MAR 20] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 04 martie 2020

Copii trimiși acasă din cauza gripei. Ce clase au mai fost închise

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 3103 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Situația îmbolnăvirilor cu virusuri ce dau manifestări respiratorii continuă să fie alarmantă, la nivelul județului Buzău. 
Potrivit celor mai recente informări transmise de Direcția de Sănătate Publică Buzău, în ultima săptămână, s-au înregistrat 1862 viroze respiratorii, 28 de buzoieni fiind internați din cauza unor forme mai grave de boală, sunt practic, cu peste 760 de bolnavi mai mulți față de perioada similară a anului trecut. La capitolul pneumonii, în ultima săptămână, au fost diagnosticate 462 de persoane, cu 94  internate. Iar în ceea ce privește gripa, în ultima săptămână, 32 de buzoieni au primit acest diagnostic, doi fiind internați, în timp ce anul trecut, erau de 8 mai puține diagnostice de gripă, la nivelul județului Buzău.  
 În contextul în care gripa continuă să facă numeroase victime, zeci de elevi sunt trimiși zilnic acasă. De pildă, marți, Direcția de Sănătate Publică Buzău a luat decizia de a suspenda pentru două zile cursurile unei clase la Colegiul Mihai Eminescu. Este vorba despre elevii unei clase a șaptea care au fost trimiși acasă după ce în colectivul lor au fost diagnosticați trei copii cu gripă. Același lucru s-a întâmplat și luni la grupa mică a grădiniței cu program prelungit numărul patru din municipiul Buzău. Copiii vor sta acasă trei zile, timp în care clasele trebuie dezinfectate astfel ca pericolul extinderii gripei să fie eliminat. Etichete: acasă |  închise |  cauza |  clase |  Copii |  gripei |  trimiși
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU