22 [MAI 17] ACTUALITATE Buzau
Luni, 22 mai 2017

Contul personal al prefectului poprit, conturile prefecturii blocate

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
0 voturi 995 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Instituţia Prefectului Buzău se află, în aceste zile, în imposibilitatea hilară de a-şi desfăşura activitatea. Prerectura are, momentan, potrivit prefectului Carmen Ichim, conturile blocate şi se află în situaţia de a nu se putea nici măcar plăti salariile angajaţilor. Totul pleacă de la o hotărîre judecătorească, recent emisă, din cauza unor erori comise, cu mult timp în urmă, de către Vomisia Judeţeană de Fond Funciar de pe lîngă Istituţia Prefectului. Prefectul Ichim spune c ă va încerca să deblocheze situaţia şi va cere lămuriri juridice privind precizările din dispoziţia hotărîrii instanţei în lewgătură cu acest subiect. În plus, miercuri, pe adresa Instituţiei Prefectului a parvenit o altă hotărîre judecătorească emisă de Tribunalul Buzău în care se dispune poprire pe contul personal al prefectului pentru  nesoluţionarea unei sesizări aduse Casei Albe de către un petiţionar din comuna Săgeata.
Carmen Ichim susţine însă că va încerrca să demonstreze că există un cerc vicios juridic în care Prefectura a intrat: " Din păcate, există o hotărîre judecătorească, care a blocat conturile, sîntem în imposibilitate să mai desfăşurăm activitatea. Săptămîna trecută, cînd au trebuit acordate salariile angajaţilor Instituţiei Prefectului, s-a făcut destul de greoi pentru că fiind conturile blocate ne-a fost foarte greu să facem dovada că nu este vina noastră şi să solicităm să ni le deblocheze pentru ca angajaţii să-şi poată lua salariile. Acum sîntem în instanţă pentru că este o hotărîre judecătorească cu un anumit dispozitiv care impune blocarea acestor conturi ale Instituţiei Prefectului şi noi solicităm lămuriri suplimentare. Sîntem într-un cerc vicios şi dacă într-adevăr instanţa se va pronunţa că va trebui să plătim noi, ca instiuţie sumele acelea datorate de Comisia Judeţeană de Fond Funciar, atunci există o problemă majoră. "

Două instituţii separate

Actualul prefect mai afirmă că Instituţia Prefectului şi Comisia Judeţeană pentru Aplicarea Legii Fondului Funciar sunt totuşi două instituţii separate:" Pe fond funciar nu se face delimitarea între Comisia Judeţeană de Fond Funciar şi Instituţia Prefectului. Această comisie este condusă, într-adevăr de prefect în calitate de preşedinte, dar nu se subordonează practic Instituţiei Prefectului, pentru că în conformitate cu HG 890/2005, privind constituirea acesor comisii, din cadrul acestor comisii, pe lîngă prefect şi subprefect şi directorul Serviciului juridic, ceilalţi 11 membri sînt: directorul Direcţiei Silvice, directorul Direcţiei Agricole, OCPI, reprezentatul Gărzii Forestiere, directorul ANIF, şi tot aşa. Practic este o comisdie consultativă formată din specialişti cae aprobă sau validează deciziile sau hotărîrile comisiei locale de fond funciar. "
 
A venit aplicarea!

În ceea ce priveşte poprirea contului personal al actualului prefect, Carmen Ichim explică:" Mai nou, ieri, ne-a venit o altă hotărîre judecătorească dată de Tribunalul Buzău în care se cere poprire pe contul personal al prefectului pentru nepunerea în aplicare sau pentru nesoluţionarea unei seizări adresate de către un petiţionar de pe raza comunei Săgeata. Se face referire la anii 2012-2013-2014 şi vin acum cu aplicarea." Hotărîrea judecătorească spune că suma în discuţie e de circa un miliard de lei vechi. 

Etichete: blocate |  Contul |  conturile |  personal |  poprit |  prefectului |  prefecturii
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU