22 [DEC 15] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 22 decembrie 2015

Controversă la vîrful Ministerul Justiţiei în legătură cu Judecătoria din Mall-ul de la Buzău

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
2 voturi 1615 vizualizari 0 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro

Mutarea Judecătoriei Buzău în incinta mall-ului din nordul municipiului produce controverse la cel mai înalt nivel al Ministerul Justiţiei. Într-un interviu acordat ziarului „România Liberă”, proaspătul ministru al Justiţiei, Raluca Prună, îşi arată nemulţumirea faţă de decizia de a amenaja Judecătoria buzoiană într-un supermarket de la marginea oraşului, apreciind că această soluţie afectează autoritatea instituţiei. De remarcat, faptul că ministrul Prună a atins subiectul de la Buzău fără ca reporterul să o întrebe punctual, semn clar că judecătoria nu va mai putea funcţiona foarte multă vreme pe mall, chestiune pe care ministrul Justiţiei o punctează destul de explicit menţionând că nu ştie dacă într-un an va putea muta înapoi în centrul Buzăului Judecătoria locală.
Iată ce-a spus în interviul sus menţionat ministrul Justiţiei:


Reporter: „La un moment dat s-a vehiculat că terenul pentru Cartierul de Justiție va fi cel de lângă Biblioteca Națională. Este adevărat?”

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună: „Da, acela este terenul, dar aș dori, pentru moment, să nu dau mai multe detalii, pentru că, repet, sunt în curs de analiză.  Și în București, ca în restul țării, instanțele trebuie să fie în mijlocul orașului, nu le poți duce la periferie.  Dau ca exemplu, fără nicio plăcere, instanța din Buzău. S-a întâmplat sub mandatul meu, dar lucrurile demaraseră mai devreme. Funcționează într-un Carrefour, într-un mall. Așa ceva este din două puncte de vedere inacceptabil: o dată că este într-un mall, nicio instituție a statului nu poate funcționa într-un mall. Aceste instituții vin cu autoritate și dacă vrem ca cetățeanul să înțeleagă care este autoritatea statului, sigur că nu putem pune într-un shopping mall o instanță. Plus, această instanță este la ieșirea din oraș, iar eu cred instanțele nu pot funcționa la ieșirea din oraș.”

Reporter: „Veți muta această instanță?”

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună: „Nu știu dacă voi reuși, într-un an de mandat, să mut înapoi în oraș această instanță, dar o dau ca pe un exemplu care mă nemulțumește profund. Nu am avut ce să fac, s-a lansat la o săptămână după ce am preluat mandatul.”

În interviu, ministrul Prună are şi o anumită imprecizie spunînd că Judecătoria Buzău funcţionează într-un Carrfour, însă instanţa locală se află într-un mall separat. Reamintim că Judecătoria Buzău s-a mutat recent la mall, după ce complexul comercial a cîştigat o licitaţie organizată de Ministrul Justiţiei, iar contractul de închiriere se întinde pe o perioadă de 5 ani.Etichete: Buzău |  Controversă |  Judecătoria |  Justiţiei |  legătură |  Ministerul |  vîrful
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 2   -2

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU