28 [NOV 13] ACTUALITATE Buzau
Joi, 28 noiembrie 2013

Controale la cadourile de Crăciun

Florin Zafiu alte articole de Florin Zafiu
0 voturi 1187 vizualizari 0 comentarii florinzafiu@sansanews.ro

Începe luna cadourilor şi ne place să dăruim. Important este însă ca ceea ce le cumpărăm dragilor noştri să fie de calitate. Este şi cazul jucăriilor pe care le dăruim celor mici şi care dacă nu corespund le pot pune chiar viaţa în pericol. 


Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor au ieşit să verifice starea jucăriilor scoase la vînzare în preajma sărbătorilor de moş Nicolae şi Crăciun.


În preajma sărbătorilor de iarnă Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor are ca temă verificarea produselor specifice acestei perioade. Vorbim despre produse de post, despre preparate tradiţionale dar în primul rînd de jucării. Sunt produsele cele mai căutate de pe piaţă în această perioadă şi în acelaşi timp cele mai periculoase atunci cînd sunt neconforme cu standardele. În magazinele de cartier, la comercianţii de tarabă se mai găsesc pistoale cu bile, maşinuţe şi roboţei în a căror componenţă se găsesc piese de dimensiuni mici pe care copiii le pot înghiţi cu uşurinţă.


Dacă adulţii care fac cadouri sunt cu băgare de seamă pot evita darurile periculoase. Trebuie alese întotdeauna produse însoţite de avertismentele generale privind grupa de vîrstă. Totodată, pentru copiii sub 3 ani trebuie evitate jucăriile care au componente mici, detaşabile întrucît micuţii au tendinţa de a le înghiţi. Specialiştii de la Protecţia Consumatorului ne atenţionează să cumpărăm produse pe care să apară marcajul de conformitate C.E.


Pînă în momentul de faţă au fost controlaţi 10 operatori economici la care nu s-au găsit abateri. Reprezentanţii Protecţiei Consumatorilor spun că verificările vor continua pe tot parcursul lunii decembrie, atît în magazinele de specialitate, hypermarket-uri cît şi în tîrgurile amenajate special în preajma sărbătorilor de iarnă.Etichete: controale |  OPC |  sarbatori |  cadouri
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU