28 [OCT 19] ACTUALITATE Buzau
Luni, 28 octombrie 2019

Controale inopinate în școlile de la țară. Ce au găsit inspectorii VIDEO

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
1 vot 3090 vizualizari 0 comentarii


Inspecții inopinate în școlile din județul Buzău. Conducerea Inspectoratului Școlar Județean face public luni, în Colegiu Prefectural, raportul cu concluziile după verificările neanunțate.   
                             

Echipa de inspectori școlari a descins luna aceasta  în mai multe unități de învățământ din județul Buzău unde oficialii au verificat respectarea programului școlar de către elevi, cadre didactice și directori.
La Școala Gimnazială Topliceni, inspectorii au constatat că de la începutul anului școlar, directorul nu a efectuat nici o asistență la clasă, dar și că la ultima oră a unei clase nici un copil nu era prezent iar absentele nu erau consemnate în cataloagele mai multor clase. Tot la Topliceni, opționalele din orarele copiilor nu erau avizate de către conducerea IȘJ.
La Școala de la Costești, la momentul vizitei directorul și secretarul nu erau în unitatea de învățământ,  condica de prezență a cadrelor didactice nu era semnată de la începutul anului școlar de către director care este și profesor de matematică, -cataloagele nu erau înregistrate, semnate și ștampilate de conducere. 
La școala din Pietroasa:  la momentul vizitei în școală, directorul nu era prezent.

În urma verificărilor inopinate efectuate în școlile rurale din Buzău, conducerea Inspectoratului Școlar a dispus un plan de acțiune, pe care-l va prezenta luni în Colegiul Prefectural: 

•intensificarea inspecțiilor inopinate realizate de către echipa managerială a Inspectoratului Școlar Județean Buzău;
•consilierea directorilor unităților de învățământ în vederea remedierii deficiențelor constatate; •derularea unor programe de activitate diferențiată pentru progres în învățare (în cadrul lecțiilor, al programelor de educație remedială și al unor programe de pregătire a elevilor capabili de performanță);
•realizarea de inspecţii şcolare cu tematici specifice creşterii calităţii educaţiei în cazul viitorilor absolvenţi participanţi la examenele naționale; •monitorizarea cadrelor didactice în vederea aplicării noilor programe pentru învățământul preșcolar și gimnazial (clasa a VII-a) și pentru sporirea calității în educație;
•monitorizarea aplicării la clasă a achizițiilor dobândite de cadrele didactice prin programele de formare; •evaluarea prin inspecțiile de specialitate a preocupării cadrelor didactice pentru: -prevenirea / diminuarea analfabetismului și a abandonului școlar; -sprijinirea și încurajarea dezvoltării individuale ale elevilor; -îmbunătățirea rezultatelor școlare ale elevilor; -formarea atitudinii pozitive ale elevilor față de educația pe care le-o formează școala.


Etichete: Controale |  școlile |  găsit |  inopinate |  inspectorii
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU