25 [FEB 20] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 25 februarie 2020

Containere izolatoare la UPU și la Infecțioase, pentru suspecții de coronavirus

Elena Petre alte articole de Elena Petre
0 voturi 3007 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

În condițiile în care sunt tot mai multe cazuri de infecție cu coronavirus în Italia, țară cu o comunitate importantă de români, autoritățile din Regiune iau măsuri în fiecare județ. În Buzău și Galați a fost suplimentat numărul de centre în care să fie izolați eventualii suspecți de coronavirus.

La Buzău s-a identificat un alt spațiu, pe lângă cel de la Arbănași, unde ar putea fi duse persoanele care se întorc din țări în care au fost confirmate cazuri, dar care nu prezintă simptome. Este vorba despre un corp de clădire aflat în incinta Secției exterioare de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Buzău. Spațiul va fi amenajat și dotat corespunzător de către Consiliul Județean Buzău, în regim de urgență. Mai mult, două construcții modulare vor fi igienizate și amenajate corespunzător și apoi amplasate la Spitalul Județean Buzău. Aici vor fi consultați buzoienii care vin la spital cu simptome specifice coronavirusului.

”Preventiv am considerat împreună cu domnul președinte al Consiliului Județean că trebuie să achiziționez un container cu grup sanitar, căldură, duș, să-l montez la intrarea în secția UPU, pentru a face un triaj în cazul în care un pacient vine cu simptome, astfel încât să nu mai fie în contact aproape cu  nicio o persoană si consultul să fie izolat. Am solicitat sprijinul ISU pentru încă un container, astfel încât unul să fie la UPU, unul la secția Infecțioase”, a declarat managerul Spitalului Județean Buzău, Claudiu Damian.

 

În toate aceste locații, eventualii suspecți vor beneficia de asistență medicală de specialitate. Direcția de Sănătate Publică Buzău și Spitalul Județean de Urgență vor asigura personalul medical și materialele sanitare necesare precum și hrana suspecților, atunci când situația o impune.

 Etichete: Containere |  coronavirus |  Infecțioase |  izolatoare |  pentru |  suspecții
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU