15h 03' ACTUALITATE Buzau
Joi, 14 septembrie 2017

La loc comanda! După pauză s-au reluat lucrările la Podul de la Vadu Pașii

Florina Arghir Popescu alte articole de Florina Arghir Popescu
1 vot 2174 vizualizari 0 comentarii florinapopescu@sansabuzoiana.ro
UPDATE [15:03] 14 SEP 2017 › Lucrările la Podul Vadu Pașii au fost reluate neașteptat joi, la numai o zi după ce directorul firmei “Integral” S.A., Victor Vasilescu, a lăsat șantierul gol, amenințînd că nu va bate un cui pînă cînd Consiliul Județean nu-i va plăti un avans la lucrări. Pe șantierul deschis de “Integral” la Vadu Pașii s-a reluat activitatea, muncitorii  au venit la lucru, numai directorul Vasilescu nu a fost de găsit, nici personal, nici telefonic, de la care așteptam o explicație cu privire la schimbarea bruscă de atitudine. În schimb, președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu a explicat că a avut o întîlnire cu directorul de la “Integral”, căruia i-ar fi explicat că nicio presiune nu-l poate determina să-i plătrească avans la lucrări înainte de a-i plăti proiectul care va sta la baza lucrării de construire, plată care însă nu poate fi făcută înainte de a primi toate aprobările de la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene. “Nu știu cît va dura pînă va primi aceste aprobări, zece zile, mai mult, cert este că nu pot plăti proiectul fără aceste aprobări și nu pot plăti avansul la lucrări fără să fi plătit înainte de toate proiectul. Avem 15 miliarde de lei vechi puse deoparte pentru a plăti avansul la lucrări, dar nu voi plăti  altfel decît așa cum spune legea”, a precizat președintele Emanoil Neagu


Lucrările de refa­cere a Podului de la Vadu Pașii, inaugurate cu mare tam-tam săptămîna trecută, au fost amînate de constructor pînă la o dată incertă. Victor Vasilescu, directorul societăţii „Integral” S.A, firma care și-a adjudecat lucrările de construire a noului Pod, dar și partea de proiectare, și-a retras ieri muncitorii de pe șantier și a lăsat acolo doar cățiva muncitori, care păzesc utilajele.  Nemulțumirea constructorului a pornit de la faptul că nu și-a primit avansul pentru începerea lucrărilor.           Reîncepe după plata avansului Ieri, firma „Integral” S.A. și-a retras toți muncitorii de la Vadu Pașii, acolo unde săptămîna trecută Consiliul Județean Buzău a inaugurat lucrările de construire a noului pod. Au mai rămas doar trei muncitori care asigură cu rîndul paza utilajelor care au fost dislocate în zonă. Victor Vasilescu, directorul „Integral” S.A. spune că lucrătorii săi nu vor bate un cui pînă cînd Consiliul Județean nu va plăti în contul firmei avansul pentru lucrări. „Noi nu am primit niciun ban. Am predate proiectul, iar Consiliul Județean ne spune acum că trebuie plătit mai întîi proiectul și apoi lucrările. Noi știm din experiența de pînă acum că pentru a ne plăti acești bani e nevoie de avize de la Guvern, adică va dura o lună, o lună și jumătate ca să ne plătească proiectul și abia apoi să ne plătească avansul pentru lucrări. În aceste condiții, pînă nu ni se plătesc banii, oamenii mei nu vor munci. Îmi pare rău că am dus acolo atîția oameni. Acum i-am trimsi acasă și au rămas pe șantier doar trei muncitori, care păzesc utilajele ”, a precizat directorul de la „Integral”.  El a mai spus că pe perioada sistării lucrărilor nici nu se pune problema ca traficul pietonal să fie reluat pe vechiul pod deoarece, de la inaugurarea lucrăriulor și pînă acum s-au făcut cîteva intervenții în structura sa, care îl fac să fie și mai nesigur. „Pe vechiul pod nu cred că se va relua circulația mai devreme de un an, un an și jumătate”, a mai spus Victor Vasilescu.

C.J. aşteaptă avizul de la Finanţe

Preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu, a explicat la rîndul său că banii către firma „Integral” nu se pot plăti decît legal, că există aceşti bani, au aprobaţi prin hotărîre de Consiliul Judeţean, dar că nu se pot plăti fără aprobarea Ministerului de Finanţe. „Îmi pare rău că discuţiile noastre cu constructorul au ajuns într-o asmenea fază, mai ales că astăzi am vorbit personal cu dl. Vasilescu, pe care l-am invitat la sediul Consiliului Judeţean, unde i-am explicat că am nevoie de avizul de la Finanţe. Noi avem banii în cont şi vorbesc de banii din bugetul judeţean, pentru că nu ne-a dat nimeni niciun ban. I-am expplicat clar că voi cere chiar mîine avizul de la Finanţe, pentru a primi banii cu care să înceapă lucrările”, a spus preşedintele C.J. Buzău, Emanoil Neagu, care a mai subliniat că speră să primească undă verde în cîteva zile de la Ministerul de Finanțe, așa încît lucrările să poată fi demarate.
Etichete: început |  Construirea |  noului |  pauză |  Paşii
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU