21 [IUL 17] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 21 iulie 2017

Consilierul PSD Fănică Bîrlă, găsit incompatibil de ANI

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
4 voturi 1779 vizualizari 0 comentarii


Consilierul local municipal Fănică Bîrlă, declarat incompatibil de către inspectorii de integritate. 

ANI susține că în perioada iulie 2013-februrie 2016, Fănică Bîrlă, actualmente consilier municipal, s-a aflat în incompatibilitate, întrucît a deținut simultan funcția de viceprimar al municipiului dar a fost si angajat cu contract individual de muncă la o firmă de transport. Fănică Bîrlă a aflat de acuzațiile aduse de ANI de la reporterii Focus Fm. Consilierul municipal a explicat că a înființat o firmă de transport încă dinainte de a deveni viceprimar al Buzăului. După ce a fost ales în funcția de conducere, Bîrlă susține că a cedat societatea fiului său, legea oferindu-I această posibilitate. A rămas însă coordonator al activității de transport, poziție din care s-ar fi autosuspendat în anul 2015, atunci când firma a participat la o licitație de atribuire a unui traseu de maxi taxi în oras. Consilierul municipal susține că își poate demonstra  nevinovăția cu documente, de aceea va contesta raportul Agenției Naționale de Intregritate. "În această perioadă am fost persoană desemnată în funcţia de coordonator al activităţii de transport. În această perioadă, am şi o parte din ea în care m-am autosuspendat. Nu ştiu ce au considerat şi ce consideră domnii de la ANI, dar societatea nu a avut niciodată contracte cu statul. Am avut o corespondenţă şi le-am trimis toată documentaţia, dar nu ştiam că au dat răspunsul", a declarat Fănică Bîrlă. 
Conform legii, persoana față de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate poublică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de trei ani de la încetarea mandatului. 


În comunicatul ANI se arată că Fănică Bîrlă, fost viceprimar al municipiului Buzău: "În perioada 11 iulie 2013 – 20 februarie 2016 a deținut simultan funcția de viceprimar și calitatea de angajat cu contract individual de muncă la S.C. Envient S.R.L., încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003." 


Etichete: Bîrlă |  Consilierul |  Fănică |  găsit |  incompatibil
Voteaza articolul: bun: 4  |  slab: 0   4

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU