25 [FEB 13] ACTUALITATE Buzau
Luni, 25 februarie 2013

Condiţii insalubre în spitalele din Buzău

alte articole de
2 voturi 967 vizualizari 0 comentarii

Scandalul copiilor legaţi de paturi la Pediatrie, în Spitalul Judeţean Buzău, a provocat o avalanşă de controale în toate unităţile medicale cu paturi din judeţ.
  
Concluziile verificărilor au fost făcute publice astăzi de către DSP şi CJAS şi nu reprezintă altceva decît ceea ce bolnavii trăiesc pe propria piele atunci cînd ajung să se interneze în spitalele din judeţ. 

Paturi fără lenjerii, saltele găurite, secţii vechi şi dărăpănate, toalete distruse, pereţi scorojiţi, sunt doar cîteva dintre neregulile descoperite de echipele de control în spitalele buzoiene.

Şi peste toate acestea, atunci cînd ajung în spital bolnavii trebuie să-şi cumpere medicamente şi materiale sanitare pentru că de cele mai multe ori unităţile medicale nu dispun decît de un minim de tratamente.

Iar şanse ca bolnavii să fie trataţi în condiţii mai bune în viitorul apropiat nu prea sunt. Ar fi nevoie de construcţii noi, de spaţii aerisite, care să le înlocuiască pe cele vechi din anii 70 ori chiar mai vechi de atît, însă cum nu sunt buni pentru asemenea investiţii nici speranţe de mai bine nu prea sunt.

În judeţul Buzău, multe dintre spitale arată ca după război. Dacă nu ar fi oameni de bună credinţă care să mai facă donaţii unităţilor medicale,  bolnavii ar dormi în paturi fără lenjerii, iar condiţiile ar fi cu mult mai rele decît acum.
 
Şi peste toate aceste neajunsuri, unde mai pui că şi personalul sanitar se comportă uneori ca pe propria moşie şi tratează bolnavii de sus, aşteptînd,  de ce nu,  atenţii care să le mai îndulcească glasul şi să le genereze cheful de muncă. 
 
Practica 'stimulentelor' pe care le aşteaptă multe dintre halatele albe, fie că vorbim de asistente, fie că ne referim la medici, a fost deconspirată de-a lungul anilor de numeroşi buzoieni, însă aceasta s-a perpetuat. 

În ultimii ani, un singur medic din Spitalul Judeţean Buzău a fost anchetat pentru că a cerut bani unui bolnav însă acesta nu a ajuns şi după gratii pentru obiceiul pe care şi-l făcuse, de a cere foloase materiale de la pacienţii care ajungeau pe mîna lui.  Etichete: Buzău |  lipsuri |  mizerie |  Spitale
Voteaza articolul: bun: 2  |  slab: 0   2

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU