20 [SEP 17] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 20 septembrie 2017

Concursuri pentru sefia unor instititii ,reluate

Florina Arghir Popescu alte articole de Florina Arghir Popescu
0 voturi 1741 vizualizari 0 comentarii florinapopescu@sansabuzoiana.ro

Consiliul Judeţean a decis reluarea concursurilor pentru ocuparea funcţiilor de director la Teatrul "George Ciprian" şi la Biblioteca Judeţeană "Vasile Voiculescu". Anunţul a fost postat ieri pe site-ul Consiliului Judeţean, împreună cu Regulamentul de organizare şi desfăşurare a concursului de proiecte, a condiţiilor de participare şi bibliografia de concurs.   
  Concursul este organizat după ce în primăvară cometiţia a fost anulată pe ultima sută de metri, cînd candidații mai aveau de parcurs doar cîțiva pași. La acel moment, conducerea Consiliului Județean Buzău a anunțat că s-a luat decizia anulării concursului în condițiile în care erau voci care contestau regulamentul și criteriile de selcție a candidaților. Potrivit anunţului, pentru noul concurs, data limită pentru depunerea proiectelor de management de către candidaţi este 11 octombrie, iar pe 25 octombrie este data limită pentru analiza proiectelor şi comunicarea rezultatelor. Ultima probă, susţinerea proiectelor de management în cadrul unui interviu ce va fi înre­gistrat video, este programată pe 2 noiembrie. Pentru a putea participa la concurs, candidaţii trebuie să aibă o vechime de 3 ani în specialitatea studiilor, în domeniul de activitate al instituţiei pe un post prevăzut cu studii superioare.

Noi condiţii e organizare

Noua etapă de selcţie a viitorilor manageri ai instituţiilor de cultură vine după ce concursurile din primăvară au fost anulate cînd erau apoape de ultima etapă. La Consiliul Judeţean ar fi ajuns mai multe sesizări şi solicitări de clarificări venite din partea unora dintre candidaţi, dar şi a unor persoane care nu şi-au depus candidaturile pentru nici o funcţie, dar care puteau fi candidaţi. Cele mai multe dintre întrebări vizau procedurile de organizare a examenelor, dar şi condiţiile pe care ar fi trebuit să le îndeplinească un candidat. După toate aceste dispute, la începutul lunii mai, consilierii judeţeni, reuniţi în şedinţă extraordinară, au aprobat noi condiţii de organizare a concursurilor pentru ocuparea funcţiilor de conducere de la  Teatrul "George Ciprian", Biblioteca Judeţene "Vasile Voiculescu", dar şi Muzeul Judeţean şi Centrul Judeţean de Cultură şi Artă. În prezent conducerea instituţiilor de cultură este asigurată de şefi interimari.Etichete: Concursuri |  instititii |  pentru |  reluate |  sefia
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU