26 [MAR 19] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 26 martie 2019

Concurs ratat pentru un post important în Palatul Comunal

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 2259 vizualizari 0 comentarii

Concurs ratat de la început! Singurul candidat înscris în cursa pentru postul de secretar al primăriei Buzău a fost respins. Aurel Marinescu, singurul funcționar care și-a depus dosarul de candidatură, a picat proba scrisă a concursului. Candidatul nu a reușit să obțină nici jumătate din punctajul maxim așa că membrii comisiei de examen din Agenția Națională a Funcționarilor Publici au considerat că nu este pregătit pentru a îndeplini sarcinile unui secretar. În această situație, Eduard Pistol va rămâne în continuare pe acest post, cel puțin până în toamnă când îi va expira detașarea sau până când un alt candidat va putea trece probele unui nou concurs organizat de ANFP.


Asadar , singurul cadidat înscris  la concursul organizat de ANFP a fost respins,astfel ca Aurel Mairnescu care deși ar fi avut mari șanse să ocupe acest post, neavând contracandidați, a picat examenul scris. El a obținut doar 42 de puncte , adică mult prea puțin pentru a putea fi considerat admis de către comisia de jurizare.

Asta înseamnă că postul de secretar va fi în continuare ocupat de actualul secretar al municipiului care are detașare pe post pînă la toamnă. Asta în cazul în care până atunci postul nu va fi scos din nou la concurs, iar un alt candidat va reuși să treacă de toate probele. Candidații care aspiră la acest post ar trebui să aibă studii de specialitate în domeniul ştiinţelor juridice sau administrative, precum și studii postuniversitare. De asemenea, vechimea este foarte importantă, iar pentru a ocupa o astfel de funcție este necesar ca viitorul secretar să fi lucrat deja 7 ani în specialitatea studiilor.

În actualul aparat administrativ al Primăriei Buzău au fost schimbați șase secretari.


Etichete: Comunal |  Concurs |  Palatul |  pentru |  ratat
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU