10 [MAR 20] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 10 martie 2020

Concluziile anchetei epidemiologice, după confirmarea primului caz de coronavirus la Buzău

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
1 vot 3122 vizualizari 0 comentarii

Confirmarea primului caz de coronavirus la Buzău a băgat în ședință în miez de noapte autoritățile. Primele verificări au scos la iveală că trei persoane ar fi contacți direcți ai bătrânei de 73 de ani din Pârscov, confirmată cu coronavirus după ce a revenit acasă din Italia. Este vorba despre fiul femeii, prietena acestuia și fiul femeii, un elev de la Colegiul Hasdeu. Cei trei au fost testați iar probele au fost trimise la București. De asemenea, respectivele persoane au fost izolate la domiciliu, sub supraveghere MAI. 


”Având în vedere concluziile anchetei epidemiologice demarate în urma confirmării infectării cu Coronavirus a unei femei în vârstă de 73 de ani din județul Buzău, care au indicat 3 contacți direcți (fiul femeii, prietena acestuia și fiul celei din urmă) în cazul cărora au fost prelevate probe în seara zilei de 9 martie 2020 și trimise către Institutul ”Matei Balș” din București, s-a decis izolarea acestora la domiciliu, sub supraveghere MAI, până la sosirea rezultatelor.  
La propunerea Direcției de Sănătate Publică Buzău, s-a decis suspendarea cursurilor la Colegiul Național B.P. Hasdeu din municipiul Buzău începând cu data de 10 martie 2020, cu o zi mai devreme față de perioada 11- 22.03.2020, stabilită prin Hotărârea nr. 6/ 9.03.2020 a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență.
Sub coordonarea DSP, Inspectoratul Școlar Județean va dispune măsuri de dezinfectare la nivelul unității de învățământ amintite”, informează Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Buzău. 


Etichete: anchetei |  Buzău |  Concluziile |  confirmarea |  coronavirus |  epidemiologice |  primului
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU