28 [IUN 14] ACTUALITATE Buzau
Sâmbătă, 28 iunie 2014

Compania de Apă, obligată să ia măsuri ca să nu ne mai dea apă neagră la robinete

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
1 vot 2051 vizualizari 0 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro
Compania de Apă, obligată să ia măsuro ca să nu ne mai dea apă neagră la robinete

Un set de măsuri cu caracter de regulament a fost elaborat şi inclus într-o hotărâre adoptată vineri de consilierii municipali, măsuri care ar trebui să ne scape de necazul apei cu rugină ori pământ de la robinete.


Hotărârea prevede câteva lucruri clare. De pildă:

„Compania de Apă va proiecta şi executa, în perioada 2014-2015, extinderea şi modernizarea staţiilor de tratare a apei din sursele de apă Sud, Est şi Zahăr.”


Pentru aceste investiţii, furnizorul de apă va avea şi sprijinul primăriei. Dar, lucrările nu se vor opri aici:


„În perioada 2014-2018, operatorul specializat va lua măsuri de înlocuire a aproximativ 30 de kilometri de conducte magistrate de apă, amirtizate integral sau cu grad de uzură avansat.” se arată în hotărârea de Consiliu Local Municipal.

 

Compania de Apă va avea şi obligaţia de a spăla conductele ori de câte ori furnizarea apei se va întrerupe, în mod programat sau accidental. Pe de altă parte, proprietarii şi asociaţiile vor avea şi ei obligaţii. De pildă, orice lucrare la reţeaua de apă trebuie făcută cu respectarea unui proiect, dar administratorii se plâng că nu prea au cunoştinţe temeinice să verifice acest lucru.

 

Toate aceste măsuri nu exclud definitiv situaţiile în care apa neagră va ajunge la robinete. Dar, când se va întâmpla acest lucru, locatarii vor putea cere reducerea facturilor cu până la 30 la sută. Pentru asta, există şi o procedură de urmat, iar, primul pas este să reclame situaţia la dispeceratul Companiei.

 

Hotărârea care prevede noile măsuri a trecut deja de votul consilierilor şi urmează să fie aprobată şi de asociaţia din care face parte Compania de Apă, ca operator regional.

 Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU