12h 28' ACTUALITATE Buzau
Duminică, 25 februarie 2018

Comitetul pentru Situații de Urgență transmite aici online! Iată care sunt ultimele decizii!

Florina Arghir Popescu alte articole de Florina Arghir Popescu
1 vot 4804 vizualizari 0 comentarii florinapopescu@sansabuzoiana.ro
UPDATE [12:28] 28 FEB 2018 ›


După ultima ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Buzău, desfășurată de la ora 10,30, autoritățile au transmis că din cauza condiţiilor meteo nefavorabile - viscol si vizibilitate redusă, pentru siguranţa participanţilor la trafic, rămân închise circulaţiei următoarele tronsoane de drum:
DN2C între Costeşti –  limită jud. Ialomița;
DN2E85 între Buzău  – limită jud. Ialomița;
DN 22 între Rm Sărat  – limită jud. Brăila;
     
          În prezent pe celelalte drumuri naţionale şi judeţene se circulă în condiţii de iarna. Se acţionează cu utilaje pe toate căile rutiere.

      Energie electrică
         Conform informării distribuitorului de energie electrică  este înregistrată o linie electrică afectată, comuna Cernătești (774 abonați), pentru remediere se acționează cu  11 echipe SDEE.
     
      Recomandări pentru participanții la trafic
Până la restabilirea stării de normalitate din punct de vedere meteorologic, recomandăm cetățenilor să evite pe cât posibil deplasările.
Dacă totuși este necesară deplasarea, înainte de a pleca la drum, informaţi-vă temeinic despre condiţiile meteo şi starea drumurilor.
Respectați indicațiile polițiștilor rutieri aflați în trafic sau în filtrele instituite. 
Pentru nerespectare interdicţiei temporare de circulaţie pe un anumit sector de drum, conform legislaţiei rutiere se aplică o sancţiune contravenţională cu amendă în cuantum de 4 - 5 puncte amendă şi se suspendă dreptul de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 30 de zile.UPDATE [09:46] 28 FEB 2018 ›
După ce viscolul a determinat închiderea DN 2 E 85 Buzău-Urziceni și DN 2 C Costești-limita cu județul Ialomița, măsuri speciale au fost luate și pentru traficul care se desfășoară, în condiții de viscol, pe DN 22 Râmnicu Sărat-Brăila. La ieșirea din orașul Râmnicu Sărat, dar și la intersecțiile cu drumurile județene s-au instituit filtre ale Poliției Rutiere. Șoferii sunt opriți, iar accesul și deplasarea pe DN 22 se fac doar în coloană, cu antemergător. Măsura a fost dispusă după ce echipele de patrulare au informat cp vicolul este puternic, vizibilitatea scăzută, iar riscul unor ieșiri în decor este foarte mare. Deocamdată, în această zonă nu au existat misiuni medicale care să fie înreunate de viscol. 
Între timp, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a fost convocat de la ora 10,300 pentru a analiza evoluțiile din ultimele ore și a decide ce alte măsuri trebuie luate pentru o bună gestionare a situației generate de vremea rea. UPDATE [08:45] 27 FEB 2018 ›

Noaptea a trecut fără evenimente deosebite. Factorii abilitați să intervină în cazul în care înrăutățirea vremii ar fi creat  situații de osebite au fost noaptea aceasta în gardă. Jandarmii și pompierii au depistat 4 persoane fără adăpost în municipiul Buzău, care au fost duse în Centrul de zi și de noapte al Primăriei.

Circulația pe drumurile județene, precum și pe cele naționale care traversează județul s-a desfășurat în condiții de iarnă, dar nu au fost blocaje.UPDATE [11:08] 26 FEB 2018 ›

60 de persoane au fost internate în spitalele din municipiile Buzău și Rîmnicu Sărat pentru a fi sub supraveghere medicală pe parcursul codului portocaliu. Este vorba despre 16 gravide, 6 persoane dependente de oxigen și restul pînă la 60 sunt de prsoane dializate.

O singură persoană fără adăpost a fost identificată de jandarmi și dusă la Centrul de zi și de noapte al Primăriei Buzău, de pe strada Speranței.

Situația drumurilor pusă la dispoziție de autorități în această dimineață arată că pe drumurile județene și naționale din județul Buzău se circulă fără probleme, nu a  fost niciunul închis din cauza condițiilor meteorologice.UPDATE [09:22] 26 FEB 2018 ›
Ziua a debutat cu cele mai scăzute temperaturi din această iarnă, iar vântul accentuează senzația de frig. La stația meteo de la Bisoca, din județul Buzău, la ora 8 și 15 minute erau -15. 2 grade iar vîntul sufla cu putere. La Râmnicu Sărat sunt - 10 grade, însă din cauza rafalelor, temperatura resimțită este de -18 grade. La Buzău sunt -9.3 grade iar vîntul suflă cu 8-9 metri pe secundă. Cel mai cald este la Pătârlagele, în județul Buzău, unde sunt -7 grade.
La Instituția Prefectului a fost activat Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care monitorizează situația de la nivelul județului. Ultima raportare, cea de la ora 9,00, nu indică nici o situație problematică apărut ca efect al valului de ger. UPDATE [23:20] 25 FEB 2018 ›

Peste 5000 de pompieri militari, cu peste 3000 de mijloace tehnice sunt pregătiți să intervină în sprijinul populației și autorităților locale din zonele vizate de producerea unor fenomene meteorologice extreme , a transmis IGSU.

Avînd în vedere evoluția valorilor termice și a precipitațiilor sub formă de zăpadă însoțite de viscol, prognozate pentru perioada următoare, au fost pregătite mai multe grupări operative care să fie dislocate imediat în zonele unde fenomenele meteorologice se pot manifesta cu violență.

IGSU a dispus ca în sprijinul pompierilor buzoieni să intervină colegii lor de la Neamț. Dacă situația o cere, pompierii nemțeni vor trimite la Buzău autofreze de zăpadă multifuncționale.
Comitetul pentru Situații de Urgență, convocat de Instituția Prefectului duminică dimineață, a stabilit mai multe măsuri, pe lîngă aceea de a nu închide școlile, măsuri care vizează în primul punerea în siguranță a persoanelor aflate în situție de risc datorită problemelor medicale, dar și problemelor de ordin social și material.

Rămîneți pe Sansa News, pentru a afla adevaratele știri comunicate oficial de Comnadamentul pentru Situații de Urgență pe parcursul zilelor aflate sub incidența codului portocaliu! 

În această noapte, de la orele 03:00, se va activa Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenții, care va fi condus de către Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență „Neron Lupașcu”.

Factorii de decizie din cadrul Comitetului pentru Situații de Urgență au decis ca toate persoanele care prezintă risc medical să fie puse în siguranță pe tot parcursul zilelor aflate sub incidența codului portocaliu.

De asemenea, autorităților locale li s-a trasat sarcina ca împreună cu Poliția și Jandarmeria să adune toate persoanele fără adăpost și să le cazeze în centrele de primire de zi și de noapte, din Buzău și Rîmnicu Sărat, iar în cazul celor din mediul rural, primăriile au obligația de a le pune la dispoziție spații încălzite, special amenajate.

În ceea ce privește persoanele internate considerate cazuri sociale, nu se pune problema ca ele să fie externate pe perioada codului portocaliu. Chiar dacă le expiră perioada de cazare, ele vor rămîne internate pînă vremea va permite acest lucru.

Tuturor primăriilor din județ le revine sarcina de a inventaria persoanele cu venituri reduse, care nu-și  permit să cumpere combustibil sau lemne pe perioada codului portocaliu și să le sprijine material, așa încît să nu sufere de pe perioada zilelor geroase.

Direcția de Sănătate Publică are sarcina de a inventaria toate femeile însărcinate și persoanele care fac dializă, pentru a fi duse, dacă situația se agravează și va fi cazul, în unități sanitare, unde vor beneficia de asistență medicală.

Reamintim deasemenea că tot Comitetul pentru Situații de Urgență a decis să nu închidă școlile pe parcursul valabilității avertizării meteo și că o asemenea măsură va fi luată doar în cazul în care drumurile ar deveni impracticabile sau dacă starea vremii va suferi modificări care să impună acest lucru, măsură pe care au dreptul să o ia directorii de școli și să o comunice în timp util elevilor.

 

 Etichete: Comitetul |  decizii |  online |  pentru |  Situații |  trasmite |  ultimele |  Urgență
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU