27 [MAR 17] ACTUALITATE Buzau
Luni, 27 martie 2017

Comisia judeţeană de fond funciar, blocată. Vezi aici de ce

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
3 voturi 1379 vizualizari 0 comentarii

Corpul de Control al ministrului Afacerilor Interne, care a descins în prima jumătate a lunii la Prefectura Buzău, şi-a încheiat verificările. 

Inspectorii ministeriali veniţi în teritoriu pe 13 martie au plecat la Bucureşti vineri, pe 24, după ce au verificat activitatea tuturor serviciilor aflate în subordinea Instituţiei Prefectului. Controlul a urmărit modul în care au decurs lucrurile în departamentele Prefecturii în perioada ianuarie 2015-februarie 2017, dar s-au extins şi la alte instituţii precum Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi la Arhivele Naţionale. În timpul verificărilor, Corpul de Control al ministrului Afacerilor Interne a dispus o serie de măsuri imediate. „Face parte dintr-un plan anual de inspecţie, aprobat de ministrul Afacerilor Interne, astfel încît, în data de 13 au fost prezenţi la noi, au stat pînă vineri, 24 martie. S-au impus nişte măsuri proactive în perioada controlului, au fost implementate aceste măsuri”, a declarat subprefectul Sorin Gheorghe. Un raport complet al verificărilor Corpului de Control al ministrului Afacerilor Interne va fi formulat şi transmis în teritoriu în termen de 30 de zile de la momentul controlului. „A fost analizată activitatea instituţiei pe perioada ianuarie 2015-februarie 2017, în toate departamentele instituţiei. Nu există nişte concluzii preliminare, s-au dispus tot felul de măsuri proactive, ele au fost implemaentate, vom aştepta rezultatul”, a completat prefectul subprefectul. 

La finalul Colegiului Prefectural de astăzi, la care subprefectul Sorin Gheorghe, a vorbit despre controlul de la Bucureşti, s-a luat în discuţie şi situaţia generată de faptul că judeţul nu are şef la Casa Albă.  După ce premierul Sorin Grindeanu a demis-o pe Aurelia Mitrea de la şefia Prefecturii,  subprefectul Sorin Gheorghe a preluat atribuţiile acesteia, însă chiar şi aşa organigrama este incompletă, ceea ce  generează o serie de neajunsuri. De pildă, nu pot fi ţinute şedinţele  comisiei de fond funciar. „Nu trebuie să mă descurc fără subprefect, fără prefect, întrucît subprefect sînt eu, îndeplinesc şi atribuţiile de prefect, într-adevăr. Este o situaţie dificilă, judeţul nostru a mai trecut printr-o asemenea perioadă şi aici mă refer la faptul că nu se pot scrie acele titluri de proprietate, nu se poate ţine şedinţa Comisiei judeţene de fond funciar, întrucît nu pot îndeplini şi funcţia de secretar al Comisiei şi cea de preşedinte”, a mai spus Sorin Gheorghe.  Etichete: blocată |  Comisia |  funciar |  judeţeană
Voteaza articolul: bun: 2  |  slab: 1   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU