30 [APR 14] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 30 aprilie 2014

Comisia 'Florescu' pentru azile, respinsă de majoritatea din Consiliu

Mirela Dumitru alte articole de Mirela Dumitru
0 voturi 2020 vizualizari 0 comentarii mireladumitru@sansanews.ro
Comisia „Florescu” pentru azile, respinsă de majoritatea din Consiliu

Propunerea formulată de PDL, luna trecută, în plenul Consiliului Judeţean, a primit vot negativ aşa că ideea ca aşezămintele sociale din subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, să fie verificate, rămâne doar o propunere. Acest lucru a fost decis, prin vot, de plenul Consiliului Judeţean Buzău, la şedinţa de miercuri, 30 aprilie. La un semn, majoritatea reprezentată de PSD şi PNL în Consiliul Judeţean, a votat împotriva proiectului de constituire a unei comsiii de control pentru centrele sociale.,


La final, cel care a explicat raţiunea votului a fost preşedintele Consiliului, Cristi Bîgiu: „Au existat discuţii în care s-a arătat că există un compartimente de audit, există Curtea de Conturi şi, în plus, orice consilier judeţean poate merge în orice cămin de asistenţă socială şi să solicite orice documente doreşte.”


Luna trecută, consilierul PDL Raul Florescu a cerut înființarea comisiei argumentând că a primit semnale privind o serie de nereguli înregistrate la Centrul de Integrare prin Terapie Ocupaţională de la Rîmnicu Sărat. Inițial, democrat-liberalii au cerut o anchetă care să vizeze strict acest centru. La acel moment, preşedintele Consiliului Județean Buzău, Cristi Bîgiu, a propus ca ancheta să fie extinsă la nivelul tuturor unităţilor din subordinea DGASPC Buzău.

 


 Etichete: consiliu |  PDL |  plen |  propunere
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU