19 [FEB 14] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 19 februarie 2014

Comercianţii din Piaţa Crâng se mută de la cort

Adrian Crăciun alte articole de Adrian Crăciun
0 voturi 1737 vizualizari 1 comentariu adriancraciun@sansanews.ro

Una dintre cele mai vechi pieţe agroalimentare a oraşului, Piaţa Crâng, funcţionează, în momentul de faţă, într-un cort amenajat după un incendiu care a mistuit obiectivul în iarna lui 2010.


Spre norocul comercianţilor, obiectivul a intrat în atenţia unor dezvoltatori în domeniul comercial. Primele semnale despre susţinerea unor proiecte de modernizare au venit din partea municipalităţii ai cărei reprezentanţi duc negocieri pentru a stabili condiţiile în care se poate face investiţia de modernizare atât pentru Piaţa Crâng, cât şi pentru cea din Micro XIV.


În urmă cu patru ani, amenajarea în care îşi desfăşurau activitatea comercianţii din cartierul Crâng a fost lovită de ghinion. Chiar în preajma Crăciunului un incendiu de proporţii a mistuit tot complexul de peste 300 de metri pătraţi.


Practic, întrega construcţie din lemn care acoperea tarabele a ars, iar evaluările de atunci au arătat pagube de 1.400.000 de lei. Ulterior a fost amenajat un cort, ca soluţie provizorie pentru păstrarea pieţei. În prezent, edilii oraşului sunt  pe cale de a găsi investitori pentru o amenajare comercială modernă.


Pentru Piaţa agroalimentară de la Crîng, la fel ca şi piaţa agroalimentară din Micro XIV, de o săptămînă sunt în tratative, în negocieri pentru un parteneriat, pentru a se realiza 2 spaţii comerciale moderne, de micro sau mini market, nu este hipermarket, cu un dezvoltator serios, care a dovedit seriozitate în România (n.r. Profi)” a anunţat viceprimarul oraşului, Fănică Bîrlă.


Proiectul prevede crearea unui centru comercial cu etaj şi spaţii compartimentate.
Proprietarii de tarabe din Piaţa Crâng abia aşteaptă condiţiile civilizate pe care le promite municipalitatea:
 

“ Am avut noroc că a fost iarnă blândă, altfel pierdeam mult. În alţi ani am pierdut mult. S-au pierdut câteva milioane, oricum. … Am aruncat baxuri, ne-a îngheţat marfă. Modernizare? De când vrem să ne modernizeze că a zis că face provizoriu numai pentru 3 ani, cînd a luat foc şi numai bine că se apropie de patru ani şi n-au de gând să facă
”- Dumitru Corniş, comerciant.


Piaţa Crâng deserveşte cartierele Crâng, Spiru Haret, casele din zona Traian Vuia, dar şi parte din locuitorii de pe bulevardul Mareşal Averescu. 


Etichete: crang |  modern |  primarie |  piata
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

marin
20 februarie 2014
de cand promit ca fac acoperise sau cat de cat sa creeze conditi neam saturat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU