17 [FEB 14] ACTUALITATE Buzau
Luni, 17 februarie 2014

Combustibilul pentru deszăpezire, folosit corect

Simona Potîrniche alte articole de Simona Potîrniche
0 voturi 1267 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Executivul a aprobat folosirea unor sume importante din fondul de rezervă pentru achiziţionarea de motorină şi distribuirea combustibilului în judeţele afectate de căderile zăpadă şi de viscol.


În perioada 24 – 27 ianuarie, imediat după instituirea stării de alertă în judeţele greu încercate de iarnă, Guvernul a cheltuit aproape 2 milioane de lei pentru cumpărarea a peste 280 de tone de motorină. Cea mai mare parte din combustibil a ajuns la Buzău, 150 de tone. Cantităţile au fost imediat distribuite primăriilor, pentru deszăpezire.


Pentru a vedea cum au folosit primăriile carburantul primit de la Guvern, Instituţia Prefectului a demarat verificări. Rezultatul este că motorina primită de judeţul Buzău de la rezerva de stat pentru deszăpezire a fost utilizată corect. 


Cele 150 de tone acordate cu titlu de ajutor umanitar au fost consumate numai pentru lucrările de deszăpezire, fără nici o abatere. Combustibilul a fost folosit pentru lucrări de deszăpezire pe o lungime de peste 8700 de kilometri de drumuri judeţene, comunale sau săteşti. Au existat situaţii în care, pe anumite drumuri, s-a acţionat cu utilajele de două sau de trei ori pe zi, datorită cantităţii mari de zăpadă troienită.


 Etichete: corect |  deszapezire |  prefectura |  motorina
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU