BREAKING NEWS Buzau
05 [FEB 20] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 05 februarie 2020

Codul roșu ar putea închide drumurile din județul Buzău

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 2877 vizualizari 0 comentarii

Codul roșu de viscol emis de meteorologi ar putea închide în noaptea de miercuri spre joi  toate drumurile naționale din județul Buzău. Pe perioada în care avertizarea va fi în vigoare, adică de miercuri seară și până joi dimineață la ora 8, circulația rutieră ar putea fi interzisă astfel încât să fie evitată orice problemă ce ar putea fi generată de viscol. Este o măsură pe care o au în vedere autoritățile, ținând cont de prognoza meteo care anunță vânt puternic, cu rafale de peste 85...90 km/h, chiar peste 100 km/h la munte, și vizibilitate extrem de redusă.  
”Suntem în stare de alertă pentru a interveni în sensul suplimentării dispozitivului curent. Vom face filtre în punctele cunoscute, vom izola la nivel de județ și municipii, pe cei surprinși în trafic. Recomandăm șoferilor să evite deplasările pe distanțe lungi, mai cu seamă pe perioada codului și să respecte indicațiile agenților economici. Se preconizează că de îndată de va fi instaurat codul roșu să procedăm la închiderea tuturor drumurilor naționale. E posibil să intervină o astfel de măsură și înainte de a intra în vigoare codul roșu, dacă situația va fi de așa natură. Pe de altă parte, poate fi o situație de criză când într un județ limitrof să fie probleme pe drumuri și ca să nu fie presiune pe colegii de acolo să dispunem și noi închiderea tronsonului”, a declarat comandantul IPJ Buzău, comisar șef Laurențiu Pantazi. 
Pe de altă parte, toate forțele de ordine, autoritățile județene și locale sunt în alertă din cauza înrăutățirii vremii. La Buzău, toate persoanele care au nevoie de dializă dar și femeile însărcinate aflate aproape de termen sunt aduse la Spitalul Județean Buzău, astfel încât să poată primi îngrijiri medicale la nevoie. 
Am luat legătura cu centrul de dializă, toate persoanele dializate să poată fi transportate și aduse în funcție de turele pe care le au programate, la Spitalul Județean.  Managerul spitalului si-a dat acordul pentru a aduce în unitatea sanitară atât persoanele  dializate, gravidele, cât și  persoanele dependente de aparate de oxigen. Gravidele din ultimul trimestru si cu sarcina cu risc vor fi înștiințate că ar trebui să se interneze iar în situația în care refuză să declare că își asumă acest risc”, a declarat directorul DSP Buzău, Cristina Ungureanu. 
La rândul său, Fănică Bârlă, director al Electrica, a declarat în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență că instituția dispune de mașini 4X4 pentru a interveni în caz de nevoie, în zonele sub cod roșu, însă oamenii trebuie să înțeleagă că și în condiții de vreme bună înlăturarea unei avarii poate dura câteva ore bune. 
În noaptea de miercuri spre joi  este așteptat viscol puternic în regiune. Prima dată, viscolul vine în zona de munte a județului Buzău. Avertizarea cod roșu intră în vigoare miercuri  la ora 18.00 și va fi valabilă până dimineață la ora 8.00. In acest interval, în zona de munte a județelor Buzău, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Brașov, vântul va sufla tare, va fi viscol puternic, iar vizibilitatea redusă spre zero. Rafalele vor depăși 100...120 km/h. Iar din această noapte de la ora 22 nu doar zona de munte, ci tot județul Buzău dar și Brăila și Ialomița vor fi sub cod roșu de vânt, până joi dimineață. Vor fi intensificări puternice ale vântului cu rafale de peste 85...90 km/h, temporar va fi viscol.
Etichete: închide |  Buzău |  Codul |  drumurile |  județul |  putea
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU