13 [AUG 14] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 13 august 2014

Cod galben de caniculă. Uite cum va fi vremea!

Anda Georgescu alte articole de Anda Georgescu
1 vot 1477 vizualizari 0 comentarii andageorgescu@sansanews.ro

Meteorologii au emis, miercuri dimineaţă, o avertizare cod galben de caniculă valabilă pentru întreaga ţară. Până vineri inclusiv, vor fi temperaturi extrem de mari, care vor ajunge până la 37 de grade Celsius la umbră. Indicele temperatură-umezeală va depăşi pragul critic de 80 de unităţi al disconfortului termic. Şi nopţile vor fi toride, nu doar zilele, cel puţin până sâmbătă, când meteorologii anunţă o uşoară răcorire a vremii.


În municipiul Buzău funcţionează trei puncte de prim ajutor ale Crucii Roşii: două în Parcul Tineretului şi unul în Parcul Crâng. În plus, în toate farmaciile din oraş oamenii se pot odihni în spaţii ventilate, pot beneficia de măsurarea tensiunii arteriale şi pot primi apă rece.


Important e însă, spun medicii, să ţinem cont de câteva sfaturi utile, astfel încât căldura excesivă să nu ne facă rău. Hidratarea este esenţială. Trebuie să bem însă apă, nu altfel de băuturi, şi cel mai bine e să renunţăm, în aceste zile, la cafea şi la alcool. Sunt de evitat, de asemenea, ieşirile din casă, mai ales între orele în care soarele arde cel mai tare. Cei care ies , totuşi, trebuie să poarte haine cât mai lejere şi deschise la culoare şi să-şi protejeze capul cu pălării. Şi, chiar dacă în perioadele de caniculă îngheţata e la mare căutare, ea nu ne ajută prea mult să facem faţă arşiţei pentru că are conţinut caloric crescut.


Cel mai mult au de suferit în această perioadă bătrânii, bolnavii cronici şi copiii, dar şi ţăranii, care nu se îndură să lase câmpul nelucrat şi sunt doborâţi de arşiţă. În această perioadă creşte numărul persoanelor care au nevoie de ajutor medical.Etichete: canicula |  cod galben |  corturi |  prim ajutor |  vreme |  arsita
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU