07 [FEB 18] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 07 februarie 2018

Closetul din Piața Dacia sau mizerie ca în Evul Mediu în Secolul XXI (FOTO)

Florina Arghir Popescu alte articole de Florina Arghir Popescu
3 voturi 3388 vizualizari 0 comentarii florinapopescu@sansabuzoiana.ro
Closetul din Piața Dacia sau mizerie ca în Evul Mediu în Secolul XXI (FOTO

Intrarea în cinematograful Dacia, dinspre platou, oferă o priveliște dezolantă, iar noaptea, cine are curajul să se apropie de gangul respectiv, descoperă un tablou sinistru, cu boschetari turmentați, drojdieri ratați și tot soiul de indivizi dubioși, cu lanțuri și tatuaje, de care preferi să nu te apropii prea mult. Și totuși, locatarii celor două blocuri de locuințe, 2 și 3, care au acces în bloc din gang, sunt nevoiți să treacă pe acolo și trăiesc zilnic cu groaza că un bețiv, un drogat, un hoț sau un obsedat îi poate ataca. Și nu numai dubioasele prezențe îi terorizează pe oameni, ci și mirosul irespirabil ce răzbate din nenumăratele bălți de urină de pe jos.

 

Traversarea gangului este uneori periculoasă

 

Oamenii care locuiesc în zonă sunt obligați să treacă zilnic prin bălțile de urină care au împînzit gangul și sunt dezgustați atît de mirosul care duhnește cît și de prezența dubioșilor care își fac veacul prin zona aceea. Situația și așa scăpată de sub control este cu atît mai revoltătoare cu cît oamenii aceștia care sunt nevoiți să treacă  prin gangul groazei, noaptea mai cu seamă, nimeresc uneori în toiul bătăilor între boschetari. „În centrul orașului, fosta intrare cinematograf Dacia! Avem copii mici,nu poți să ieși din casă din cauza la mirosul de urină. Un focar de infecție! Va rog frumos, dacă puteți să sesizați și dumneavoastră organele competente, să o faceți! Noi am făcut-o, dar degeaba. Inclusiv pe Domnul viceprimar i-am adus la cunoștință situația disperată în care ne aflăm,din data de 1 ianuarie 2018”, ne scrie pe adresa redacției unul dintre proprietarii apartamentelor din blocurile respective, Cosmin B.

Pereții gangului sunt mîzgăliți cu mesaje obscene. Peste tot urină, mucuri de țigară, flegme, etc. Mirosul și mizeria nu se pot descrie în cuvinte. La fel și indignarea cetățenilor nevoiți să le îndure. Vorbim despre un perimetru aflat chiar în mijlocul orașului, unde nu prea vezi picior de polițist local, fapt confirmat și de oameni. Polițiștii locali au alte treburi sau sunt legați la ochi, nu văd ce se întîmplă în buricul orașului.

 

Autoritățile sunt legate de mîini și de picioare

 

Municipalitatea pare să nu fie indiferentă la ce se întîmplă aici și chiar zilele trecute, viceprimarul orașului, Ionuț Apostu, însoțit de directorul Departamentului de Gospodărie comunală din cadrul Primăriei, a organizat o întîlnire cu președintele asociației de proprietari din care fac parte cele două blocuri, pentru ca împreună să găsească o soluție.

Legate de mîini și de picioare de dreptul proprietarilor de spații comerciale de a accede în zonă și presați în același timp de numărul de sesizări venite din partea cetățenilor disperați, autoritățile se văd depășite de situație deocamdată. „Eu știu care este soluția și vom aplica această soluție, numai că nu putem să o aplicăm acum. În momentul în care vom face proiectarea pentru Piața Dacia, zona respectivă va fi o zonă în care vor funcționa cafenele. Atunci lucrurile se vor rezolva ușor. Pînă atunci însă, mai mult decît să curărățăm zona, nu putem face. S-a pus problema unor camere de luat vederi, la ce îi ajută lucru acesta? Ne-am gîndit să închidem, dar nu ne dau voie agenții economici care au intrările în spațiile comerciale, patru, cinci, cîte sunt acolo, din gangul cu pricina. Chiar a doua zi după ce am primit sesizarea unui cetățean de acolo, am mers personal cu doamna Preda – n.r. directorul Direcției de Gospodărie comunală a Primăriei – ne-am întîlnit cu președintele asociației de proprietari, am trimis acolo să se curețe. Ar trebui ca dînșii să ajungă la o înțelegere cu agenții economici, să închidă acel gang. Noi nu putem să facem asta”, a explicat viceprimarul orașului, Ionuț Apostu.

Așadar, o soluție de a rezolva prea curînd problema respectivă, nu există, pata de pe obrazul Pieței Dacia avînd să rămînă acolo pînă cînd Primăria va refațeta zona. Poate doar polițiștii locali să catadicsească să mai treacă prin zonă, să mai ușuiască din scursurile care își petrec nopțile acolo. Dacă vor, bineînțeles!Etichete: Closetul |  Dacia |  Mediu |  mizerie |  Piața |  Secolul
Voteaza articolul: bun: 3  |  slab: 0   3

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU