30 [MAI 17] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 30 mai 2017

Cîţi absolvenţi buzoieni participă la BAC-ul olimpicilor

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
0 voturi 2588 vizualizari 0 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro

Bacalaureatul special pentru absolvenţii claselor a 12-a, olimpici la diverse materii sau care vor să se înscrie la universităţi din străinătate a  început ieri. La Buzău sînt doar doi absolvenţi care intră în febra examenelor mai devreme decît colegii lor. 
 
Potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale, ediţii speciale ale bacalaureatului şi evaluării naţionale sînt organizate pentru componenţii loturilor olimpice care vor reprezenta România, în lunile iunie şi iulie, în competiţiile internaţionale pe discipline şi în concursurile sportive, dar şi pentru absolvenţii de liceu care vor susţine examen de admitere la universităţile din străinătate. Peste 250 de elevi s-au înscris în vederea participării la sesiunea specială a examenului național de Bacalaureat, respectiv a Evaluării Naționale la clasa a VIII-a. Sesiunea specială 2017 a Bacalaureatului se va desfăşura la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Ploieşti în perioada 29 mai - 9 iunie, la care s-au înscris 223 de elevi de clasa a XII-a. Dintre aceştia, 46 de elevi fac parte din loturile olimpice şcolare pe discipline, 144 de elevi sînt incluşi în loturile sportive şcolare, iar 33 de elevi şi-au manifestat intenţia de a candida la admiterea în învăţămîntul superior în afara ţării.

Sesiunea specială debutează cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română/limba maternă (29-30 mai). Miercuri, 31 mai este programată evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională, iar în zilele de 2 și 3 iunie, evaluarea competențelor digitale. Probele scrise au următorul calendar: 6 iunie (limba și literatura română), 7 iunie (proba obligatorie a profilului), 8 iunie (proba la alegere a profilului și specializării), 9 iunie (limba și literatura maternă). Afișarea primelor rezultate-în centrul de examen este prevăzută pentru data de 9 iunie (pînă la ora 18:00). Contestațiile pot fi depuse în cursul aceleiași zile, în intervalul orar 18:00-20:00. Acestea vor fi soluționate în data de 10 iunie, zi în care vor fi afișate și rezultatele finale. 

Evaluarea Naţională, la Bucureşti 

Sesiunea specială a Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a se va desfăşura între 13 şi 16 iunie la Şcoala Gimnazială „Tudor Arghezi” din Capitală, fiind înscrişi 34 de elevi din toată ţara. Reamintim că sesiunile propriu-zise ale celor două examene se vor desfăşura în perioada 19 - 30 iunie (Evaluarea naţională) şi 6 iunie - 10 iulie 2017, respectiv 21 august - 6 septembrie (Bacalaureat).
Etichete: absolventi |  buzoieni |  olimpicilor |  participa
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU