29 [MAR 16] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 29 martie 2016

Cîte mandate de consilieri se scot la bătaie pe 5 iunie

Florin Zafiu alte articole de Florin Zafiu
0 voturi 1288 vizualizari 2 comentarii florinzafiu@sansanews.ro

Instructaj pentru alegerile locale din 5 iunie. Prefecţii din toată ţara au participat ieri la o videoconferinţă cu ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă. În cadrul videoconferinţei au avut loc discuţii punctuale despre programul alegerilor din vară, despre constituirea comisie tehnice care va coordona activităţile de organizare a alegerilor locale şi au fost stabilite numărul de mandate pentru fiecare comună, municipiu sau pentru Consiliul Judeţean.   De pildă, consiliile locale comunale vor fi alcătuite dintr-un număr de 9 consilieri, Consiliul Local Municipal va fi reprezentat de 32 de consilieri iar pentru Consiliul Judeţean sunt aprobate 33 de mandate. În judeţul Buzău, trei comune au pierdut câte un mandat de consilier din cauza  scăderii numărului populaţiei, element ce stă la baza calculării numărului total de consilieri dintr-un consiliu. Luna viitoare sunt programate însă cele mai importante etape din calendarul alegerilor locale Pe 12 aprilie vor fi anunţate sediile birourilor electorale de circumscripţie precum şi programul acestora urmînd ca în data de 15 aprilie preşedintele biroului electoral de circumscripţie să completeze birourile electorale cu reprezentanţii partidelor politice, ai alianţelor politice, ai alianţelor electorale şi ai organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale. Pe 20 aprilie partidele îşi pot stabili o eventuală alianţă electorală, iar pe 26 sînt programate depunerile candidaturilor.

Campania electorală începe pe 6 mai

6 mai este data oficială la care începe campania electorală, pe 7 mai are loc tragerea la sorţi pentru stabilirea numă­rului de ordine de pe buletinele de vot, iar pe 26 mai sînt tipărite buletinele de vot.  Pe 2 iunie primarii au obligaţia de a tipări listele electorale permanente, iar pe 4 iunie se încheie campania electorală. Alegerile locale vor avea loc pe 5 iunie. Secţiile de votare vor fi deschise la ora 7.00, cetăţenii vor putea vota pînă ora 21.00 cînd toate secţiile vor fi închise.Etichete: bătaie |  consilieri |  iunie |  mandate
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

ionica
29 martie 2016
informatia cu nr consilieri locali nu cred ca este corecta deorece alta zice legea 215
UN CETATEAN
31 martie 2016
Nr. de consilieri locali este mai mult decat gresit, deoarece crestere demografica nu am avut sa creasca atat de mult. In ideea in care acum sunt 23 de consilieri locali. Sau editorul articolului a gresit tastele.


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU