20 [NOV 18] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 20 noiembrie 2018

Cît va costa penitenciarul de la Unguriu

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
2 voturi 2098 vizualizari 0 comentarii

A fost obţinută finanţarea pentru construirea unui penitenciar la Unguriu, în judeţul Buzău. Guvernul va lua un credit de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, solicitarea fiind aprobată chiar astăzi.
Este vorba despre un împrumut în valoare de 177 milioane de euro, banii având o destinaţie clară : construirea de noi spaţii care să consolideze sistemul penitenciar şi să îmbunătăţească condiţiile de detenţie. Mai excat, fondurile CEB vor fi utilizate pentru construirea a două penitenciare, unul în localitatea Berceni, judeţul Prahova, cu o capacitate de 1.000 de locuri, iar celălat în localitatea Unguriu, judeţul Buzău, cu o capacitate de 900 de locuri.
Reamintim, în urmă cu câţiva ani, Ministerul Justiţiei a decis să amenajeze la Unguriu, în judeţul BUzău un penitenciar care ar urma să fie unul dintre cele mai modern din Regioune. Închisoarea va fi ridicată pe amplasamentul fostelor unităţi militare din zonă. Terenul pe care au funcţionat cele trei unităţi militare a trecut de altfel din administrarea Ministerului Apărării în cea a Ministerului Justiţiei, printr-o hotărâre de Guvern. Penitenciarul de la Unguriu va avea un regim semideschis. Etichete: costa |  penitenciarul |  Unguriu
Voteaza articolul: bun: 2  |  slab: 0   2

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU