17 [FEB 16] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 17 februarie 2016

Cît va costa căldura de la RAM

Alexandra Dinu alte articole de Alexandra Dinu
0 voturi 1076 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Preţul gigacaloriei la Regia Autonomă Municipală Buzău a scăzut. Schimbarea a venit în contextul în care în urmă cu o luna reprezentanţii RAM solicitau o majorare a preţului.          

Noul tarif va intra în vigoare abia la începutul lui martie după ce va trece de votul aleșilor locali din municipiul Buzău, în ședința de la sfîrșitul lunii. Diminuarea de tarif nu va fi însă resimțită și de populație, pentru că prețul plătit de buzoieni va rămîne același.  Aprobare de la ANRSC ANRSC a aprobat în sfîrșit prețul gigacaloriei pentru buzoieni iar acesta este mai mic decît cel folosit în prezent. Totul, după ce în urmă cu o lună, reprezentanţii RAM Buzău au solicitat o creștere de peste 60 de lei a prețului. ANRSC nu a fost de acord și a cerut o refacere a calculelor, mai ales că gradul de suportabilitate al buzoienilor nu corespundea cu prețul propus de RAM. După ce au calculat și au mai tăiat din cheltuieli, preţul aprobat de Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice, este de 442 de lei, pentru populaţie, faţă de 501 lei cît este în prezent.  „Pentru populaţie, din reţeaua de transport va fi 368 de lei, iar pentru cei din transport  442 de lei, fac precizarea că acest preţ cuprinde, pentru populaţie şi 20 % tva”, a declarat Constantin Tacea, directorul Regiei Autonome Municipale  Buzău.

Populaţia nu va fi influenţată

Diminuarea de preţ va intra în vigoare începînd cu 1 martie, după ce noul tarif va fi aprobat în şedinţa de Consiliul Local Municipal de la sfîrşitul acestei luni.     Această schimbare de preţ nu va fi simţită de populaţie pentru că preţul gigacaloriei este subvenţionat de municipalitate. „Aceste preţuri au fost votate în Consiliul de Admninistraţie şi va mai fi votat în CLM cînd se va apropa sau nu nivelul acestora. Din cîte am înţeles, populatia va plăti tot 185 de lei”, a mai declarat Constantin Tacea, directorul RAM Buzău. Diminuarea va fi resimţită în schimb de primărie, care, dacă va menţine acelaşi preţ pentru populaţie va trebui să aloce un buget mai mic pentru subvenţionarea preţului gigacaloriei către abonaţii RAM Buzău.

Etichete: costa |  căldura
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU