22 [OCT 18] ACTUALITATE Buzau
Luni, 22 octombrie 2018

Cît iei amendă dacă arunci moloz aiurea

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 1647 vizualizari 1 comentariu

Cei care decid să își renoveze locuința sau să construiască ori să demoleze o casă trebuie să respecte un regulament privind gestionarea deșeurilor din construcții și demolări. În caz contrar, riscă sancțiuni usturătoare. 

Pentru a vedea dacă buzoienii respectă planul de eliminare a deșeurilor atunci cînd își renovează o locuință sau construiesc o casă, polițiștii locali din Buzau au efectuat, în ultimele zile, zeci de controale în urma cărora oamenii legii au găsit pe domeniul public, aruncate la colț de stradă,  resturi de ciment, mixturi asfaltice, resturi de cărămizi,  țiglă, moloz, piatră spartă și balast. Cum toate acestea trebuie să fie colectate și transportate în anumite condiții, nicidecum abandonate la colț de stradă ori la containere, amenzile au curs gârlă. Purtătorul de cuvant al Poliției Locale Buzau, Doru Dumitrașcu a declarat ca au fost constatate si sanctionate 31 contraventii, aplicandu-se amenzi in valoare de 31.000 lei. 

Verificările au avut și scop preventiv. Pe cei prinși efectuând lucrări de demolare, polițiștii locali i-au sfătuit cum trebuie să procedeze cu deșeurile rezultate în timpul lucrarilor, sfatuindu-i sa nu mai blocheze domeniul public. De altfel, ocuparea domeniului public cu material de construcții poate atrage amenzi între 1000 si 1500 lei, în cazul persoanelor fizice, și între 1.500 si 2.500 lei pentru persoane juridice. Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Ion
22 octombrie 2018
Pe lângă cuantumul amenzilor pe care le riscă cei în cauză, ar fi interesant dacă ați menționa și pașii pe care trebuie sa-i urmeze un om aflat în aceasta situație! La dat amenzi am văzut ca se pricepe toată lumea, dar la răspândirea informațiilor suntem codași. Dumneavoastră, în calitate de jurnaliști, trebuia sa menționați în articol și ceea ce e de făcut în asemenea situație, nu doar ce amenzi riscam!!!!


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU