24 [DEC 15] ACTUALITATE Buzau
Joi, 24 decembrie 2015

Cît costa preluarea patinoarului

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
2 voturi 1163 vizualizari 2 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro
Cit costa preluarea patinnoarulu

Patinoarul artificial de la marginea Buzăului va trece înapoi, în proprietatea municipalităţii, dar după ce comunitatea va plăti celui care l-a administrat pînă acum în baza unei asocieri în participaţiune, suma de 740.000 euro plus TVA. În ultima şedinţă a Consiliului Local Municipal s-a votat cu majoritate simplă un raport privind dizolvarea asocierii în participaţiune dintre municipiul Buzău şi Elcargid SRL, care a avut ca obiect, potrivit documentelor oficiale, reabilitarea şi modernizarea patinoarului.

Dizolvarea contractului în participaţiune a fost cerută de Elcargid într-o şedinţă anterioară, iar ieri s-a votat parcurgerea unei noi etape, şi anume prevederea în bugetul local pe anul viitor a sumei mai sus enunţată, care reprezintă suma de 740.000 euro, considerată aportul firmei la asociere, adică investiţiile făcute pe perioada rulării asocierii în participaţiune.

Evaluarea, potrivit raportului a fost făcută de doi evaluatori, atestaţi ANEVAR, Rotaru Mioara care a stabilit suma de 840.000 fără TVA şi Zecheru George, care a stabilit 791.180. euro, tot fără TVA. Acelaşi raport arată că ultima experiză a fost luată în considerare, după care reprezentanţii primăriei au negociat cu Elcargid  şi s-a picat de acord pentru suma de 740.000 plus TVA, care va fi achitată în 2016, iar preluarea se face în două etape, în 2016 şi în 2017.

Cum s-a votat

Împotriva rezilierii au votat cei 6 consilieri P.N.L., plus consilierul independent, iar cei doi U.N.P.R.-işti s-au abţinut. Restul pînă la 23 de consilieri au votat „pro”, astfel că majoritatea simplă a fost atinsă, iar proiectul a trecut. Urmează iniţierea unei hotărîri de C.L.M. care să prevadă dizolvarea efectiv a asocierii în participaţiune, dar în acest moment este nevoie de votul a două treimi dintre consilieri, fiind vorba despre o hotărîre care ţine de patrimoniul municipalităţii, care prevede a­tin­gerea  unei majorităţi calificate.

Primarul spune ca s-a negociat pentru 700.000 de euro

Primarul Boşcodeală a explicat cum s-a procedat şi ce urmează să se întîmple cu patinoarul după preluare: ”Municipiul Buzău va prelua investiţia în baza evaluării făcute şi a negocierii de aproximativ 700.000 de euro plătibili în 2 ani. Urmează la următoarea şedinţă de C.L.M. să facem hotărîrea de preluare cît şi prevederea în cadrul bugetului pe 2016. Preţul este mai mic decît cea mai mică evaluare cu 50.000 de euro. Există ca soluţie completă de acoperire a patinoarului astfel încît să fie funcţional toată perioada anului pentru că asta înseamnă un patinuar performant. Există o soluţie de acoperire, dar fondurile municipiului nu au această prioritate şi ne bazăm pe fondurile europene 2014-2020. Dacă reuşim, îl acoperim complet, dacă nu va funcţiona ca şi pînă acum în lunile decembrie, ianuarie şi februarie.”

Opoziţia liberală a criticat însă decizia administraţiei Buzăului. Într-o conferinţă de presă în care a trecut în revistă mai multe subiecte, deputatul Cezar Preda, copreşedinte P.N.L. Buzău, s-a referit şi la cazul patinoarului, declarînd: ”au băgat pe repede înainte să cumpere de la prietenul, patinoarul, după nişte evaluări de te doare capul”.

De la ce s-a plecat

La baza  dezvoltării contractului a stat un raport al Camerei de Conturi care arată că, de fapt, biletele pe care pri­măria le subvenţionează elevilor buozoieni pentru intrarea la patinoar, în mod gratuit, ar fi o finanţare mascată.

Administratorul patinoarului a spus, însă, că vrea să renunţe la afacere, întrucît nu are posibilitatea financiară săs suţină obiectivul. La o şedinţă precedentă a C..L.M. a fost iniţiată dizolvarea contractului şi au votat rezilierea contractului. Contractul de asociere în participaţiune dintre Pri­măria Buzău şi societatea comercială care a administrat patinoarul a fost semnat în 2007. De atunci şi pînă azi, administratorul sus­ţine că a investit 1,3 milioane de euro pentru modernizarea obiectivului, deşi conform contractului, investiţia trebuia să fie de cel puţin 2 milioane de euro.
Etichete: costa |  patinnoarului |  preluarea
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 1   0

Comentarii

Eu simplu
24 decembrie 2015
Cata nesimtire au!! Un ultim tun!! Poate cineva are \"curiozitatea\" Sa ancheteze aceasta mascarada!
justice
25 decembrie 2015
Costel un cacat de om , un dobitoc inascut .Dotore VN sau CT te asteapta imbecilule psihopat !


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU