13 [IUN 18] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 13 iunie 2018

Circulaţia auto în Parcul Crîng va fi interzisă

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
3 voturi 2006 vizualizari 0 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro


Circulaţia rutieră în Parcul Crîng şi în toate celelate parcuri din municipiul Buzău va fi reglementată. Informaţia vine din partea viceprimarului Ionuţ Apostu, care a explicat într-o emisiune Sens Direct de la Focus TV că administraţia din Palatul Comunal a decis să pună în dezbatere şi să voteze un proiect de hotărîre de Consiliu Local Municipal care să impună unele reguli clare de tranzitare prin Pădurea Crîngului către Parcul Crîng.               Ideea este mai veche şi a venit din partea opiniei publice, iar consilierul liberal Constantin Ionescu a promovat anul trecut un proiect de hotărîre C.L.M. care crează unele interdicţii de circulaţie, însă, la vremea respectivă, iniţiativa legislativă a căzut la vot. Majoritatea din CLM a explicat prin vocea unor membri ai Executivului din Palatul Comunal ca Primăria nu poate decide interdicţia circulaţiei rutiere pe bretelele care fac legătura cu Parcul Crîng prin Pădurea Crîngului, deoarece arterele nu sunt proprietatea municipalităţii. Între timp, datorită presiunii publice cei din Palatul Comunal au reanalizat situaţia, iar proiectul lui Ionescu va fi repus pe ordinea de zi, şi va trece cu votul majorităţii, după cum prognozează anumite surse din Primăria Buzău. Soluţia problemei este, pînă la urmă, destul de simplă. Viceprimarul Apostu a explicat că breteaua care tranzitează Pădurea Crîngului dinspre Fabrica de Lapte către Parcul Crîng va fi adusă în patrimoniul Primăriei. Ulterior, acesta va fi închisă circulaţiei rutiere şi se va institui un program strict de tranzitare pentru ca autovehiculele care asigură aprovi­zionarea unităţilor de alimentaţie din Parcul Crîng. 
De asemenea, Apostu a mai precizat că persoanele cu handicap şi însoţitorii lor vor tranzita auto breteaua pentru acestea viitoarea HCLM  propunând norme exprese.

Ca pe Valea Prahovei

De altfel, viceprimarul Ionuţ Apostu a spus că a putut constata personal mergînd într-un week-end în parc că unii proprietarilor de autovehicule au transformat pădurea din apropierea restaurantelor în adevărate parcări, iar pe bretea, în zilele sfîrşitului de săptămînă, maşinile circulă pur şi simplu bară la bară ca pe Valea Prahovei, în week-end.
Etichete: Circulaţia |  Crîng |  interzisă |  Parcul
Voteaza articolul: bun: 3  |  slab: 0   3

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU