25 [APR 18] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 25 aprilie 2018

Ciolacu, președinte la comisia de Cod Administrativ

Elena Petre alte articole de Elena Petre
3 voturi 1804 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Deputatul PSD de Buzău, Marcel Ciolacu, va conduce, în următoarele 6 luni, comisia parlamentară care se va ocupa de elaborarea Codului Administrativ. Funcția de vicepreședinte i-a revenit unui parlamentar al Opoziției, deputatul PNL de Galați, Victor Paul Dobre, fost ministru de Interne.  Comisia specială pentru modificarea Codului administrativ s-a reunit ieri, în prima şedinţă, în cadrul căreia a fost votat regulamentul şi a fost stabilită componenţa nominală. 


Comisia specială privind elaborarea Codului administrativ se va ocupa de analiza cadrului normativ actual, elaborarea unor proiecte, precum şi centralizarea şi examinarea iniţiativelor legislative care vizează domeniul administrativ. Membrii comisiei trebuie să elaboreze Codul administrativ în termen de 6 luni, cu posibilitatea prelungirii activităţii. 


”Complexitatea transformărilor prin care a trecut România în ultimii 28 de ani a făcut ca modelul tradițional promovat în administrația publică să își atingă limitele și să sprijine tot mai puțin dezvoltarea societății. Astăzi, avem nevoie ca toată legislația referitoare la funcționarea administrației publice centrale și locale să fie simplificată masiv și reunită într-un singur Cod administrativ, un cod european care să stimuleze modernizarea țării în anii care vin și care sărăspundă nevoilor reale ale cetățenilor în relația cu statul.
Având în vedere amploarea acestui demers, am decis la nivelul Coaliției de guvernare că cea mai bună variantă pentru o adoptare cât mai rapidă este să înființăm în Parlament o Comisie specială, care să se ocupe exclusiv de Codul administrativ.
Le mulțumesc colegilor mei pentru că mi-au acordat încrederea să conduc această Comisie și îi asigur că vom lucra foarte aplicat în perioada următoare pentru ca acest proiect să se materializeze cât mai repede.
În prima fază, Comisia specială va asculta toate instituțiile și asociațiile care au ceva de spus în domeniul administrației: asociații ale prefecților, primarilor și președinților de consilii județene. Îmi doresc ca lucrările, munca și eforturile depuse aici să se desfășoare în transparență deplină și cu participarea activă a tuturor factorilor interesați. De asemenea, mi-ar plăcea ca opoziția să vină cu propuneri concrete pentru că bunul mers al administrației publice trebuie să fie un obiectiv pentru toți, indiferent de culoarea politică.”  se arată într-un mesaj, postat pe contul oficial de Facebook, de deputatul PSD, Marcel Ciolacu. Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 2   -1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU