17 [AUG 17] ACTUALITATE Buzau
Joi, 17 august 2017

Apa meteorica decide dacă Ciolacu e președinte

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
4 voturi 2158 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară BUZĂU 2008, organism care controlează Compania de Apă, va lua în discuție eliminarea apei meteorice pentru populație și diminuarea cu 30 % a tarifelor pentru același serviciu, în cazul agenților economici. Membrii ADI BUZĂU 2008 au fost convocați vinerea viitoare, la ora 11,30, la sediul Consiliului Județean. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, care a explicat că pe ordinea de zi sunt mai multe puncte, cel mai important fiind modificarea tarifelor percepute pentru apa meteorică: ”O să modificăm Regulamentul Companiei de Apă și vom discuta urmând să luăm o hotărâre ca persoanele juridice să plătească 70 % din tariful actual, iar pentru populație (inclusiv asociațiile de proprietari) tariful va fi zero....După ce noi vom decide acest lucru, fiecare Consiliu Local trebuie să adopte o hotărâre similară pentru ca noile tarife să se aplice.”
Anunțul lui Petre Emanoil Neagu trebuie pus în contextul ultimei declarații publice a liderului PSD Buzău, vicepremierul Marcel Ciolacu. Cu o săptămână în urmă, Cioalcu le-a dat un ultimatum public președintelui Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, și directorului Companiei de Apă, Ionel Tescaru. ”Așa cum m-am zbătut ca județul Buzău să primească fonduri pentru finanțarea proiectelor de dezvoltare locală, îmi doresc acum ca oamenii din Buzău și Râmnicu Sărat să plătească facturi mai mici la întreținere, prin eliminarea costurilor legate de apa meteorică și prin reducerea cu aproximativ 30 la sută a prețului plătit de către agenții economici pentru colectarea apei meteorice…Am solicitat Consiliului Județean Buzău și Companiei de Apă Buzău convocarea de urgență a Adunării Generale a Acționarilor ADI 2008 pentru formalizarea legală a acestor măsuri și mă aștept ca acestea să fie duse la îndeplinire cât mai repede de către factorii responsabili.” a transmis Ciolacu prin intermediul unei postări pe Facebook. 
În acest fel, tema apei meteorice, lansată de primarul Constantin Toma a căpătat o miză mult mai importantă, din perspectivă politică. Mesajul vicepremierului Marcel Ciolacu are drept țintă reconfirmarea autorității acestuia la vârful PSD Buzău. Dacă jocul îi iese liderului social-democrat, se statuează un pol unic de putere în organizația județeană social-democrată, iar Ciolacu va ieși întărit din acest episod. Dacă nu, lucrurile sunt complicate. Oricum, va fi o toamnă fierbinte în PSD Buzău. Voteaza articolul: bun: 4  |  slab: 0   4

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU