BREAKING NEWS Buzau
10 [IUN 16] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 10 iunie 2016

Ciolacu asudă! Tăriceanu se luptă aprig pentru Buzău. Vezi aici care-i miza înfruntării

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
3 voturi 1988 vizualizari 1 comentariu doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro

Preşedintele PSD Buzău, deputatul Marcel Ciolacu transpiră prin toţi porii pentru că nu reuşeşte să-şi impună un al doilea vicepreşedinte la Consiliul Judeţean, deşi social democraţii au 20 de consilieri din totalul de 33, număr, însă insuficient pentru o majoritate calificată, de două treimi. Zbaterile sale de la Bucureşti sînt, spun surse bine informate din anturajul său, fără efect, căci, pe firul negocierilor intense din ultima vreme a intrat însuşi şeful ALDE, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, care ţine neapărat ca un vice la CJ Buzău să fie din partidul pe care-l conduce şi asta dintr-un motiv foarte simplu care ţine de familia sa. Mai exact, este vorba despre soţia sa, designerul de modă buzoian, Loredana Moise, cea care, alături de mama sa şi soacra preşedintelui Senatului, Gina Moise, se bat ca membrii ALDE de la Buzău să prindă cît mai multe posturi, post-alegeri. Conform surselor noastre apropiate familiei Moise, soţia lui Tăriceanu, Loredana Moise, este o puternică susţinătoare a lui Andrei Neder, pe care-l simpatizează de multă vreme, pentru calităţile sale de antreprenor. Astfel, Loredana Moise a reuşit să-l convingă pe Tăriceanu să lupte din răsputeri pentru a căpăta maximum posibil de funcţii după alegerile din 5 iunie. Iar printre cererile ferme şi explicite ale lui Tăricenu e şi aceea ca Mihai Cristescu, şeful ALDE Buzău şi consilier judeţean ales, să devină vicepreşedinte la Consiliul Judeţean. Lucru care este aproape înfăptuit, iar cel care va fi sărit din schemă, este Romeo Lungu, directorul demisionar de la DJTS, finul fostului primar Boşcodeală şi nepot al lui Ion Vasile. Aşadar, triada executivă de la vîrful C.J. Buzău ar fi următoarea: Petre Emanoil Neagu (PSD), preşedinte, Adrian Petre (PSD), vicepreşedinte şi Mihai Cristescu (ALDE), vicepreşedinte.
De altfel, lupta continuă ceas de ceas, întrucît, pe locul trei, pe listele de consilieri judeţeni ALDE, se află fostul preşedinte al Tribunalului Buzău, Gheorghe Pană, cel care, la rîndul său e legat de o veche relaţie de amiciţie de d-na Gina Moise, soacra lui Tăricenu. Ambiţiile lui Pană, cel care, prin Gina Moise, a creat actuala arhitectură politică a ALDE Buzău, se manifestă prin dorinţa fermă şi explicită de a deveni şi el consilier judeţean, iar pentru asta va trebui să-l excludă într-un fel sau altul pe, deja, consilierul ales, Nicolae Voinea, căruia să-i ia locul în C.J. Ceea ce nu-i un lucru chiar atît de greu de făcut pentru un cetăţean ca Gheorghe Pană. De altfel, ALDE Buzău e o mare familie, pentru că, de exemplu, consilierul local municipal ales, de Buzău, Mihai Alexandru este cumnatul lui Mihai Cristescu, liderul partidului, iar fiul acestuia din urmă , Silviu Cristescu a fost al treilea pe lista partidului lui C.P. Tăriceanu pentru CLM Buzău.

P.S.
Consilierii judeţeni şi-au luat mandatele

Atmosferă festivă astăzi în “Sala Filipescu” a Consiliului Judeţean Buzău, acolo unde consilierii judeţeni aleşi duminică au primit mandatele.
Fix la ora zece, oră la care fusese anunţată festivitatea de înmânare a mandatelor, Sala „D. Filipescu” a Consiliului Judeţean era plină. Consilierii  aşteptau emoţionaţi să îşi primească mandatele. Acestea le-au fost înmânate de magistratul care a supravegheat corectitudinea procesului electoral în judeţul Buzău, din calitatea de preşedinte al Biroului Electoral, judecătorul Aurel Puşcă.

Prima şedinţă a noului Consiliu Judeţean în care vor fi desemnaţi preşedintele şi vicepreşedinţii va fi convocată după data de 20 iunie. Tot atunci ar putea fi desemnate şi comisiile de specialitate ale Consiliului Judeţean.
Etichete: aprig |  asudă |  înfruntării |  Buzău |  Ciolacu |  luptă |  pentru |  Tăriceanu
Voteaza articolul: bun: 3  |  slab: 0   3

Comentarii

Dorinel
11 iunie 2016
Domnule Ciolacu tot cu finii lui boscodeala reformați psd?Aștept o alta abordare de la dumneavoastră.


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU