01 [AUG 16] ACTUALITATE Buzau
Luni, 01 august 2016

Cineva i-a dezumflat cauciucurile primarului Toma

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
3 voturi 1922 vizualizari 4 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro

Modul în care actualul primar al Buzăului Constantin Toma, încearcă să aşeze lucrurile în ordine în oraş are şi reacţii neaşteptate. Toma a povestit, săptămîna trecută, într-o ediţie specială a emisiunii Sens Direct de la Focus Tv, că, în ultima vreme, a avut parte şi de unele reacţii neaşteptate din partea unor cetăţeni, probabil nemulţumiţi de acţiunile sale. Primarul a declarat că, într-o zi şi-a găsit automobilul pe geantă, alături de cel al şefului organizaţiei judeţene a PSD, deputatul Marcel Ciolacu, care a confirmat şi el incidentul.  Edilul-şef a luat gestul ca pe o glumă şi a afirmat că  evenimentul l-a convins să meargă mai mult pe jos: „Sînt tot felul de chestiuni; mi-a fost înţepată şi maşina în parcare, la fel i s-a întîmplat şi lui Marcel; am luat-o ca pe o glumă. Acum am un avantaj colosal, merg mai mult pe jos; vin pe jos la 6 dimineaţa la Primărie, plec pe jos în timpul zilei; merg cu taxiul; Primăria nu mi-a pus la dispoziţie o maşină”, a zis Toma. 
 
În acest contesxt, primarul Toma le recomandă tuturor buzoienilor să meargă pe jos: „Americanii au constatat ştiinţific că la slăbire ajută foarte mult mersul pe jos; eu am slăbit în ultimul timp 5 kilograme, mergînd pe jos” Incidentul nu l-a marcat deloc pe Toma care a mai afirmat că va continua să pună în practică măsurile administrative anunţate. 
 
Tot la Focus TV, primarul Toma, care a fost însoţit la emisiune de preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a lămurit şi alte puncte fierbinţi aflate în vizorul opiniei publice. De pildă, din punct de vedere politic, cei doi au picat de acord că indiferent de consecinţele pe care partidul le-ar putea suferi la alegerile generale din cauza noului mod de lucru de la Primărie, conducerea PSD şi primarul Toma îşi asumă totul pentru că s-a convenit ca legea să fie aplicată în litera şi spiritul ei. 
 
Situaţia de la Poliţia Locală 
 
În legătură cu situaţia tensionată de la Poliţia Locală, Toma a precizat, din nou, că este obligat să respecte legea şi ceea ce s-a scris într-un raport preliminar al Curţii de Conturi care a constatat în urma unui audit că 323 de poliţişti locali, personal contractual, au fost „nelegal angajaţi”. Nu Toma dă oameni afară, ci el este obligat să respecte legea”.

Chestiunea parcărilor

Cît priveşte ches­tiunea parcărilor din municipiul Buzău, primarul Toma a explicat în aceeaşi emisiune că există o idee care să reezolve parţial problema din zona Pieţei Centrale. Concret, Toma a zis că are în vedere introducerea unui sistem care să prevadă un tarif de 2 lei pentru un loc de parcare, preţ care însă se va mări vizibil dacă proprietarul nu părăseşte locaţia după maxim jumătate de oră. Astfel, susţine sursa citată, se vor crea rapid locuri de parcare,  în zonă, căci oamenilor care vin la piaţă nu le va conveni să ocupe un loc mai mult de o oră şi jumătate. În oraş, în cartiere se va studia posibi­litatea amenajării  şi concesionării unor parcări de domiciliu cu plată, iar tariful va fi stabilit în funcţie de zona mai apropiată sau mai depărtată de kilometrul „zero” al centrului Buzăului. 
 
Totodată, în cadrul ediţiei speciale a „Sens Direct s-au adus lămuriri privind problema parcării în week-end, în zona respectivă pe o suprafaţă de circa 300 de metri pătraţi se vor putea parca maşinile nuntaşilor care vin la localul din zonă, contra cost, pe de o parte şi pe de alta a zonei de şosea din apropierea intersecţiei. În acest mod vor descongestiona şi arterele laterale care se blocau practic, în week-end, a afirmat Toma.

Subvenţiile pentru biletele de patinoar, suspendate

De asemenea, Toma a mai explicat, că din cauza situaţiei financiare din Palatul Comunal subvenţio­narea unor bilete pentru intrarea la patinoar a fost suspendată: „Trebuie să înţelegem toată lumea că nu sînt bani anul acesta şi avem alte probleme mult mai stringente de rezolvat”.Etichete: cauciucurile |  Cineva |  dezumflat |  primarului
Voteaza articolul: bun: 2  |  slab: 1   1

Comentarii

mario
01 august 2016
pun pariu ca domnul tescaru a dezumfat cauciucurile masinilor.
cititor
01 august 2016
domnu Tescaru?ala e o jigodie nu domn!
Tanta
01 august 2016
Gurile rele spun ca de fapt Boscodeala a fost vazut prin zona...
Hodor
02 august 2016
Pe cand se vor emite bonuri fiscale pentru parcare in locuri care se plateste doar in prima parte a zilei! Vai si vai ce fentă citadină. Rog luati atitudine! Casa de marcat fiscală este valabilă pentru toti cei care ofera servicii contra cost chiar si atipice asa cum se desfașoară in Buzău! Notă : Avand in vedere ca avem la dispoziție accesarea de fonduri Europene, faceti stimați Edili chiar Subtransversări pe sub Râul Buzău Extindeți granițele Municipale nu vedeți că ne sufocăm in Orașul ăsta Capitală de Judet!!! Vai mama noastră! Ca să ma consolez mai vizitez din când în când câte un Oraș !! Să zicem așa la Întâmplare Pogoanele!!!foarte frumos bulevardul și zona centrală


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU