09 [DEC 16] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 09 decembrie 2016

Cine vrea şefia Poliţiei Locale

Elena Petre alte articole de Elena Petre
0 voturi 2191 vizualizari 4 comentarii redactie@focustv.ro

Decizia judecătorilor Tribunalului Buzău privind menţinerea în activitate a mai bine de 300 de poliţişti locali disponibilizaţi după ce Curtea de Conturi a stabilit că au fost angajaţi fără temei legal, ţine pe loc concursul pentru ocuparea funcţiilor de conducere din Poliţia Locală. Examenul, programat să înceapă săptămâna viitoare stă sub semnul întrebării. Cum instanţa a respins disponibilizarea poliţiştilor şi a decis revenirea la vechea organigramă, nu se ştie ce se va întâmpla mai departe, dacă şi când va fi organizat concursul.

Cert este că între timp, până la clarificarea situaţiei, au fost parcurşi primii paşi în vederea organizării concursului. După etapa depunerii dosarelor, ieri au fost selectaţi candidaţii care îndeplinesc toate condiţiile pentru a participa la examen. Printre cei care râvnesc la funcţiile de conducere sunt mai mulţi foşti şefi ai Poliţiei buzoiene.

Unul dintre cei trei buzoieni admişi să susţină concursul pentru funcţia de director executiv este fostul comandant al Ipj Buzău, Ion Marin, actual consilier local. Iar pe lista candidaţilor pentru funcţia de director adjunct se află şi Ionel Moise, fost cadru în IPJ. Cea mai mare concurenţă va fi pentru postul de şef serviciu Ciruclaţie şi Disciplină Rutieră din cadrul Poliţiei Locale Buzău. Majoritatea candidaţilor provin din sistem, iar printre aceştia se numără şi fostul şef al Biroului Rutier din IPJ Buzău, Marian Şerbulea.

Reamintim, la finele lunii noiembrie Tribunalul Buzău a decis că poliţiştii locali care primiseră preavize trebuie să se întoarcă la serviciu. O decizie pe care Primăria Buzău o respinge şi pe care o va ataca cu recurs. Deocamdată, însă, magistraţii nu au publicat motivarea deciziei astfel că autorităţile locale sunt legate de mâini şi de picioare. Motiv pentru care primarul municipiului, Constantin Toma, a solicitat zilele trecute Tribunalului Buzău publicarea de urgenţă a motivării. 


Etichete: Locale |  Politiei |  sefia
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

zatarra
09 decembrie 2016
In afara de pensionari mai aveti si alte oferte?Nu le este rusine?Ma uit si la compania de apa...e una acolo care trebuia sa se pensioneze de ani buni,mai e si condamnata trei ani cu suspendare pentru coruptie..cat dracu o mai tineti si pe aia acolo?dar mai e tineret in judetul asta ..chiar nu va saturati?
Gogoasa
10 decembrie 2016
Deci după 11 ani de paza la scoli licee si grădinițe,au devenit ilegali in nici un an? Cine face gluma,macar sa radem cu un motiv.
Mos Craciun
10 decembrie 2016
De sarbatori va venii mosul la unii cu mai multe la altii cu mai putine daruri dar va da o veste ca dupa sarbatori,actuala conducere a primariei va spulbera orice speranta de viata mai buna in acest oras va veti lua lumea in cap si veti pleca la straini sa le fiti slugi
Zuzuu
11 decembrie 2016
Zatrra persoana la care faci vorbire lucra la ram si te anunt ca s-a pensionat de 2 ani asa ca vorbesti prostii


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU