21 [IUL 16] ACTUALITATE Buzau
Joi, 21 iulie 2016

Cine sînt responsabilii pentru blocajul din războiul C.L.M. - Compania de Apă

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
8 voturi 2321 vizualizari 7 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro

Revizuirea şi modificarea cerută de Instituţia Prefectului Consiliului Local Municipal pentru hotărîrea care schimba statutul şi Actului Constitutiv al Companiei de Apă a reuşit să dinamiteze, pur şi simplu, situaţia juridică a companiei şi să aducă în blocaj total instituţiile numite Primăria Buzău, respectiv Compania de Apă S.A. Buzău.

Ceea ce este cert e faptul că primarul Constantin Toma a inițiat acţiunea împotriva Companiei bazîndu-se pe sfatul a doi jurişti pe care i-a avut în apropierea sa, pe de o parte pe avocatul Lucian Sălcuţan şi, pe de altă parte, pe fostul preşedinte al Tribunalului Buzău, Constantin Florescu. Doi jurişti care, însă, n-au lucrat niciodată în administraţia publică astfel că nu au fost în stare să anticipeze că hotărîrea CLM cu pricina se poate boicota din motive de legislaţie, deşi speţa în cauză este un „caz şcoală“ în relaţiile juridice între Prefectură şi Primărie.

Se ştie că:

1) unul dintre jurişti este Lucian Sălcuţan care este avocat de drept comercial, iar celălalt, Constantin Florescu a fost judecător pe drept penal.
2) e mai mult ca sigur că nici noul prefect de Buzău n-a avut mai multă pregătire pe probleme juridice administrative decît cei doi, deci nu s-a priceput prea bine la astfel de chestiuni, dar, probabil, bazîndu-se pe juriştii de specialitate din Instituţia Prefectului şi-a asumat această acţiune.

Pînă la urmă, dincolo de toate acestea, altă idee se degajă din contextul actual, şi anume faptul că este demn de luat în seamă că grupul consilierilor locali PNL, in corpore, au votat hotărîrea iniţiată de primar alături de pesedişti şi ceilalţi, excepţie fiind consilierul independent Constantin Ionescu care s-a abţinut întrucît intra în conflict de interese, fiind angajat al C.A. Buzău.

Cum s-a produs fractura
Se cunoaşte că noul prefect este un om din siajul PNL, propusă şi susţinută pentru acestă demnitate publică de actuala conducere a organizaţiei judeţene a liberalilor buzoieni. Realitatea e cunoscută public, iar cele de mai sus au valoare de axiomă. Întrebarea legitimă care survine în acest moment este: ce s-a întîmplat după numirea noului prefect astfel că s-a produs o fractură în interiorul PNL, iar în partid la nivel de vîrf s-au schimbat punctele de vedere faţă de Compania de Apă?

Aruncat în braţele altora

Toate acestea după ce PNL, în ultima vreme, dar mai ales în campanie şi precampanie, prin vocile sale oficiale, a făcut un portdrapel din lupta împotriva lui Tescaru şi Compania de Apă. Deci, cînd s-au schimbat atît de radical punctele de vedere liberale şi din ce cauză? Aşadar, e de urmărit, pe termen scurt, care va fi atitudinea şi votul consilierilor locali liberali în cazul în care se va pune problema revocării mult discutatei hotărîri CLM care vizează C.A. Buzău şi promovarea unei alteia modificate. Este, de asemenea, de urmărit, în noul context creat, care va fi noua arhitectură politică a C.L.M. Buzău. Pornind de la aceste argumentaţii logice, vom avea, in curînd, într-un fel sau altul, o confirmare sau o infirmare că şeful CA, Ionel Tescaru, a făcut o mişcare către PNL. Vom observa, aşadar, in scurt timp, dacă acţiunile în forţă n-au făcut altceva decît să-l arunce pe Tescaru în braţele PNL, iar peneliştii vor începe, uşor, uşor, să-şi schimbe discursul faţă de Compania de Apă.  
Pe de altă parte, să nu fie uitat că întreg scandalul cu apa scumpă si murdara  şi cu apa pluvială a pornit din PNL şi, în nici un caz, de la PSD. Ba, dimpotrivă, Constantin Toma a preluat temele cu apa ruginita şi toate celelalte în campanie, însă, bombardamentul asupra C.A. Buzău şi a imaginii acesteia a fost iniţiat şi susţinut de PNL cu multă vreme în urmă. Iată, deci că viaţa e complexă! Merită trăită!Voteaza articolul: bun: 6  |  slab: 2   4

Comentarii

Erdogan
21 iulie 2016
Lipsei de profesionalism în admi nistrație i se adaugă nelipsitul parandărăt la acordarea finanțărilor(naționale sau europene). Prefecta a sunat la Ministerul Fundurilor de unde i s-a spus să nu „pericliteze” contractul de finanțare de la UE, iar ea, pricepută ca oaia, s-a conformat.
Cheie
21 iulie 2016
Pai da, ca functionarii Primariei sunt incompetenti asa cum zice domnul primar, asa ca mai bine te bazezi pe oameni competenti din afara care se vede bine ce fac
Mustatea
22 iulie 2016
Cat il aplauda cetățenii pe Toma acum,in curând va dezamagi cu succes. Atât timp cat disprețuiești oamenii din subordine,nu vei avea rezultate si nu vei fi apreciat.
Metalurgist
21 iulie 2016
Pe Domnul Toma il intereseaza doar lupta personala cu Tescaru , nu il intereseaza faptul ca daca vrea sa asfalteze orasul asa cum a promis in 4 ani trebuie sa stie ca mai este de inlocuit vreo 30 km de teava in oras si apoi sa asfalteze . Deci dialogul cu Comp.de Apa in acest demers era VITAL . Deja a primit prima talpa de la Prefectura ,vor veni si altele. Administratia se bazeaza pe legi care el si asa zisii lui consilieri juridici HABAR NU AU .
alt buzoian
22 iulie 2016
Doar pentru ca demersul perfect indreptatit si in asentimentul intregii populatii buzoiene s-a poticnit de reaua intentie a altor institutii ale statului care se ascund complice in spatele unor hatisuri legislative, nu inseamna ca nu e de apreciat ceea ce incearca sa faca primarul pentru cetateni. Sa fim seriosi si sa recunoastem ca avem o apa murdara platita la suprapret, ca avem un director de companie aflata, teoretic doar, in slujba cetatenilor, care tine mortis de un scaun pe care nimeni nu vede cum si de ce l-ar merita. Te poti inconjura oricand de legisti care sa tergiverseze lucrurile. Cum ramane totusi cu toti membrii CA al Companiei de apa, si ei cetateni ai orasului, care pentru o indemnizatie oarecare voteaza fara sa discernamant orice li se impune? Cum ramane cu miile de familii tratate in batjocura de o mana de oameni care se cred invincibili doar pentru ca au fost suficient de abili sa se piteasca in spatele unor regulamente? Nu, acesta nu trebuie privit ca un razboi Toma-Tescaru, trebuie vazut ca un demers firesc de asezare a lucrurilor intr-o ordine din care beneficiile sa fie si ale cetatenilor, nu doar ale "baietilor destepti".
alt cetatean
24 iulie 2016
:Nu, acesta nu trebuie privit ca un razboi Toma-Tescaru, trebuie vazut ca un demers firesc de asezare a lucrurilor intr-o ordine din care beneficiile sa fie si ale cetatenilor, nu doar ale "baietilor destepti : Faptul ca toma e dator vandut nu spune nimic de ce poate ? faptul ca vrea sa dea brusc 300 de oameni din Primarie ? faptul ca vrea sa desfiinteze RAM Buzau dupa cum a spus(cum sa lasi 15000 de oameni brusc fara caldura ) ? faptul ca sa sa inconjurat de niste juristi care habar nu au nimic despre administratie ? vezi aici cazul Comp de apa faptul ca domnul Salcutan are datorii la stat de ordinul miliardelor Faptul ca in ultima sedinta CLM tipa ca apucatu crezand ca primaria e Metalurgica ? TOATE ASTEA NU SUNT DECAT O LUPTA PENTRU CIOLAN CARE NU ARE NIMIC CU CETATEANU VI SE PAR ASTEA UN (un demers firesc de asezare a lucrurilor intr-o ordine din care beneficiile sa fie si ale cetatenilor) DUPA CUM AI SPUS ???????????????? NU PREA CRED.SINGURA SOLUTIE SUNT DISCUTIILE LA ACEIASI MASA DAR FARA ISTERICALELE LUI TOMA !!!!!!!!
Laudatu
25 iulie 2016
Sa vii in asemenea funcție cu un așa tupeu,arata ce fel de om este. Habar nu are dar asculta sfatul proștilor pe care s-i i-a ales. De fapt musca trage la...


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU