15 [MAR 18] ACTUALITATE Buzau
Joi, 15 martie 2018

Cine se cramponează de închiderea podului de la Mărăcineni înainte de Paşte

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
4 voturi 3342 vizualizari 0 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro

Data la care s-ar putea închide pe un fir podul de la Mărăcineni rămîne în ceaţă. Poliţia Rutieră de la Buzău a transmis Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) un punct de vedere în care susţine ca închiderea podului pe sensul dinspre Rîmnicu Sărat către municipiul Buzău să se facă după sărbătorile pascale, adică în jurul datei de 10 aprilie, în timp ce constructorul care a cîştigat licitaţia are avizele necesare pentru închiderea podului vechi înainte de Paşte.    

Poliţiştii motivează că în zilele dinaintea Paştilor, dar şi după, adică la începutul şi sfîrşitul minivacanţei de 4 zile, închiderea podului ar crea aglomeraţie de necontrolat. Mai ales că în zilele  premergătoare, buzoienii vor merge să se aprovizioneze pentru sărbători la hipermarketurile din nordul orașului aglomerînd infernal zona. În schimb, constructorul care a fost obligat de Poliţie să monteze şi semafoare în zonă, cere imperativ ca lucrările să înceapă la sfîrşitul lunii martie, explicînd că are nişte date contractuale stricte pe care trebuie să le respecte. La rîndul ei, prin reprezentanţăă săi, Compania Naţională de Administraţie a Infrastructurii Rutiere invocă dispoziţiile din contractul încheiat cu compania care trebuie să facă lucrările. 

După cum se observă, CNAIR şi constructorul par puţin preocupaţi de modul în care se va putea circula în zilele de sărbători în zona de nord a Buzăului. 

Brusc, CNAIR demonstrează o grabă pe care n-a manifestat-o ani în şir, de cînd s-a depistat că podul e grav avariat. Azi compania care a măcinat nervii românilor, i-a spoliat pe şoferi cu taxe şi n-a făcut un metru de autostradă în 2017 şi în 2018 este apucată de o suspectă vrednicie. Surse bine documentate susţin că CNAIR şi constructorul par să aibă o înţelegere neoficială că dacă nu li se aprobă demararea cum vor ei a lucrărilor, au un motiv să nu respecte contractele și să se poată scuza că totul a plecat de la Poliţie şi de la presiunea opiniei publice buzoiene că nu e nimerit ca podul să se închidă exact înainte de sărbători, tocmai cînd cotele de trafic sînt cele mai ridicate. 

Argumentele şoferilor 

Orice şofer din Buzău, dacă e întrebat cînd e bine să se închidă podul de la Mărăcineni, înainte sau după Paşti, va răspunde fără excepţie: după sărbători. Argumentele şoferilor sînt simple şi de bun simţ, oamenii spunînd că n-are rost să se rişte blocarea unui întreg oraş doar pentru cîteva zile amînare. 

Oul fierbinte e la IGPR

Decizia finală, însă, aparţine IGPR, instituţie superioară Inspectoratului Judeţean de Poliţie. Totuşi, e greu de crezut că oficialii de la Bucureşti nu vor înţelege importanţa momentului şi nu vor lua în considerare argumentele buzoienilor, dar şi pe cele ale pliţiştilor de aici care, mai ales în perioada sărbătorilor, sînt deosebit de solicitaţi.
Voteaza articolul: bun: 2  |  slab: 2   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU