26 [FEB 16] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 26 februarie 2016

Cine s-a înscris şi cine se pregăteşte pentru şefia Palatului Comunal

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
12 voturi 3241 vizualizari 6 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro

Săptămîna pe care ne pregătim să o încheiem a adus anumite limpeziri pe scena poitică locală, dar a creat şi numeroase complicaţii. Joi a fost ziua cea mai plină pentru că a adus anunţarea pe scena politică a două candidaturi din partea celor maimari partide.
Fostul senator PSD Constantin Toma a declarat oficial că intenţionează să candideze pentru Primăria Buzău din partea Partidului Social Democrat, eveniment care s-a produs la orele dimineţii pentru ca, seara, PNL să anunţe şi el validarea în Comitetul Judeţean Executiv a fostului viceprimar Constantin Ionescu pentru Palatul Comunal şi cea a lui Caton Mateeşescu pentru poziţia întîi a listei liberale pentru Consiliul Judeţean. Lor li se adaugă candidaturile declarate deja ale lui Ion Marin, fost comandant al Poliţiei Judeţene, recent  în cursă, după ce pe 1 ianuarie a scris pe contul său de F.B. că abadnodează cursa şi secretarul general al PNT-CD, Marius Vlăsceanu. Acestea sînt, cît de cît certitudini.

Cine se pregăteşte

Desigur că pentru Toma şi Ionescu e nevoie de validarea de către forurile centrale ale candidaturilor, dar pe margine se încălzesc şi alţii. De pildă, diretorul Registrului Comerţului Buzău, pesedistul Sorin Lazăr a anunţat printr-o postare pe FB, apărută marţi, că intenţionează să candideze, revenind joi cu o alta în care cerea o campani electorală civilizată şi că se delimitează ferm de toate declaraţiile defăimătoare sau acuzele nefondate la adresa potenţialelor interpretări.
Probabil în PSD ar putea fi şi alţi doritori care ar putea să rîvnească la scaunul cel mai înalt din Palatul Comunal. Dacă o vor face înainte ca Toma să apară pe firmament din alte poziţii politice şi cu ce susţinere, rămîne de văzut.
De asemnea, actualul director al Electrica SA „Furnizare”, Ovidiu Anghel, pare hotărît să intre în cursa pentru Palatul Comunal, ca independent susţinut de mai multe forţe. Asta după ce a fost anunţat drept candidat UNPR, fără să fie membru al acestui partid şi a fost pus în sondajele de opinie ale PNL. Cum însă alesul liberalilor este Constantin Ionescu, lui Ovidiu Anghel nu-i rămîne decît varianta independentului.
În aceste condiţii, UNPR ar putea fi reprezentat, după cum susţin unele surse politice, chiar de către senatorul Constantin Popa.
ALDE nu a dat nici un semn că ar avea un candidat de  anunţat, iar PRM aproiape sigur va merge cu Edmond Buga Sfinteş, care este şi liderul judeţean al partidului. Celelalte formaţiuni şi mai mici n-au anunţat absolut nimic. Probabil însă, că în zilele următoare diferite entităţi formate din oameni care n-au făcut politică sau din alţii care au făcut în diverse situaţii vor căuta să se grupeze pe liste de toate culorile şi vor genera candidaţi pe care-i vor susţine. Deocamdată, însă, la acest sfîrşit de săptămînă, îi avem anunţaţi doar pe Constantin Toma (PSD), Constantin Ionescu (PNL), cms. şef (r) Ion Marin (Mişcarea Populară), Marius Vlăsceanu (PNŢCD) pentru Palatul Comunal şi Ioan Caton Mateeşescu (PNL) pentru Consiliul Judeţean.

Etichete: înscris |  Comunal |  Palatului |  pentru |  pregăteşte |  şefia
Voteaza articolul: bun: 2  |  slab: 10   -8

Comentarii

ADELIN
26 februarie 2016
BEBE IONESCU SCLAVUL LUI TESCARU ,,,SI AL LUI BOSCODEALA
Tata Omida
27 februarie 2016
Altii mai sunt? Pentru astia nu ma duc la vot.Niste caraghioslacuri de candidati! Care mai de care mai nepregatit si mai nepotrivit pentru functia de primar al Buzaului.Chiar nu se gaseste nici un individ care sa reprezinte profesionist si nepatat interesele urbei?Domnii enumerati mai sus sunt niste tributari ai viciilor, nu au carte si sunt niste maestri ai invartelilor politice,Mai mult, unii sunt fosti sau actuali colaboratori ai serviciilor secrete, iar performantele lor din zona afacerilor sau administratiei nu ii recomanda pentru sefia Palatului Comunal.Mai cautati si alti candidati! Astia sunt varza!
marius vlasceanu
28 februarie 2016
Stimate domn Omida,va asigur ca nu ma incadrez in nicio descriere facuta de dvs.Sunt un tanar politician aflat in PNTCD un partid mic si curat,reaparut pe scena politica acum 2 ani,dupa 5 ani de absenta..Contactati-ma la nr 0737959585 si va veti convinge
Tata Omida
28 februarie 2016
Stimate domnule, micut urmas al lui Coposu pe raza municipiului Buzau. In politica si administratia din orasul asta, matale joci un fel de pititea de unul singur. Adica, te ascunzi , dar nu te cauta nimeni. Pe mine m-ai convins ca esti cea mai buna solutie pentru Palatul Comunal. Daca te votezi si matale ai doua voturi. Se pare ca esti un candidat redutabil in scrutinul pentru locale...
Buzoian
29 februarie 2016
Daca l-ai cunoaste pe Toma, sunt convins ca ti-ai cere scuze. Va d ca nimeresti adevarul cam ca Mama Omida...
Gaura pacatosului adevar graieste
28 februarie 2016
In principiu avem doi indivizi propulsati de partide si inca 4 pitici, or sa mai apara cativa! Este drept faptul ca asa oameni nepregatiti cu dorinta de marire doar pe la noi se gaseste. Ies cu pozele in fata si cu partidele lor si in rest nimic! Dragii mei cand vrei sa te bagi la conducerea unei administratii ar fi normal pe langa fete triste sa mai spui si care este viziunea ta odata ajuns acolo. Din pacate niste catindati esuati, expirati sau devianti mintal!


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU