02 [NOV 17] ACTUALITATE Buzau
Joi, 02 noiembrie 2017

Cine refuză să permită accesul copiilor pe terenurile de sport

Florina Arghir Popescu alte articole de Florina Arghir Popescu
0 voturi 3654 vizualizari 0 comentarii florinapopescu@sansabuzoiana.ro

Educaţia se face şi prin mişcare. Este ceea ce susţine primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, iar consilierii locali au fost de acord, aşa că au dat undă verde proiectului prin care bazele sportive din incinta şcolilor pot fi folosite de elevi şi în week-end sau în timpul vacanţelor. O idee bună, dar greu de pus în practică, spun directorii unităților de învățămînt din municipiul Buzău. Iar faptul că e greu de pus în practică ceea ce e pe hîrtie, o ştiu şi cei de la vîrful administraţiei locale.  
Directorii vor ca elevii să vină însoțiți
Cerința ca elevii să vină însoțiți a venit din partea mai multor directori. Asta pentru că, spun ei, nu au angajați care să-i supravegheze pe elevi cît timp fac sport în week-end ori în vacanță. În plus, unii directori au ridicat și problema asigurării unei supravegheri medicale. La Școala 11 din municipiul Buzău elevii care vor să se joace în afara programului trebuie să vină însoţiţi, potrivit regulamentului intern al școlii. O altă variantă ar fi ca firma care asigură serviciile de pază în unitatea de învățămînt să trimită echipe și în week-end, însă pentru asta managerul școlii spune că va cere fonduri de la Primărie. Părinții spun că și-ar lăsa copiii la joacă în curtea școlii dacă ar fi siguri că există cel puțin un cadru didactic ori un paznic care să fie cu ochii în patru.

Paza va fi asigurată de poliţiştii locali

După ce au văzut că directorii nu pot pune în aplicare decizia Consiliului Local Municipal, edilii Buzăului au decis să trimită poliţiştii locali să supravegheze elevii în orele în care se joacă. În cazul în care nici aşa nu va fi respectată hotărîrea Consiliului Local, ca terenurile de sport din cadrul şcoli­lor să fie deschise şi în vacanţe şi la sfîrşit de săptămînă, primarul Constantin Toma ameninţă cu sancţionarea directorilor unităţilor de învăţămînt prinşi că un se conformează deciziei adoptate de aleşii municipali.Etichete: accesulcopiilor |  permită |  refuză |  sport |  terenurile
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU