18 [IAN 18] ACTUALITATE Buzau
Joi, 18 ianuarie 2018

Cine joaca in echipa lui Cocei

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
3 voturi 1958 vizualizari 0 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro

Fostul deputat PNL de Buzău Erland Cocei, cel mandatat de Biroul Central Permanent Judeţean al libera­lilor buzoieni să pregătească alegerile interne pentru structurile de conducere şi preşedinţia filialei municipale Buzău şi-a ales un grup de lucru împreună cu care a demarat operaţiunile organizatorice pentru scrutin.

La şedinţa care a avut loc în sediul P.N.L. de vizavi de Palatul Comunal au participat, marţi seară, circa 80 de persoane, o cifră apreciabilă pentru situaţia prin care trece astăzi organizaţia liberală. În cadrul întîlnirii conduse de Erland Cocei s-a decis ca din echipa de organizare a alegerilor interne municipale să facă parte consilieri locali municipali de Buzău, George Vlad şi Constantin Ionescu, cărora li se adaugă consilierul judeţean Vasile Olariu, şeful Autorităţii Rutiere Române.
În această formulă restrînsă de conducere internă liberalii din Buzău încearcă să refacă organizaţia municipală care, în ultima vreme, a fost marcată de o lipsă de activitate politică, fapt reproşat înainte de dizolvarea ex-Biroului Permanent Municipal şi fostei conduceri municpale. Numărul respectabil de persoane prezente la întîlnirea de marţi seară arată că lucrurile par să se normalizeze, iar Erland Cocei reuşeşte să comunice eficient cu activul de partid. 
Chestiunea principală care se pune în discuţie este cine anume va candida şi va cîştiga funcţia de preşedinte la "municipiu".

Cine va cîştiga?
Potrivit unor surse din interiorul partidului, cele mai mari şanse să cîştige alegerile interne pentru preşedinţia organizaţiei municipale  Buzău le are consilierul municipal Constantin Ionescu. De altfel, aceleaşi surse ne-au precizat că întoarcerea sa în P.N.L., partid pe care l-a părăsit după ce liderii de la Bucureşti i-au retras mandatul primit de la organizaţia judeţeană pentru a candida la Palatul Comunal, în primăvara lui 2017, a venit la pachet cu asigurarea că va ocupa această funcţie de conducere. Doar că tot o condiţie stabilită între Ionescu şi susţinătorii săi de la Centru a fost ca acest lucru să se producă prin alegeri interne. În viitorul apropiat se aşteaptă a se declanşa un fel de campanie electorală internă care să dea aspectul unei reale democraţii interne de partid, dar sursele noastre susţin să Ionescu n-ar trebui să aibă probleme în a fi ales, aşa cum, de altfel, se anticipa mai demult.

Cocei vizează un nou mandat de parlamentar

În ceea ce-l priveşte pe Erland Cocei, sursele suscitate susţin că acesta vizează să candideze la viitoarele alegeri generale pentru un mandat de parlamen­tar. Concret, înţelegerea dintre Cocei şi actualul preşedinte al filialei judeţene, deputatul Cristi Romanescu este ca primul să-şi susţină prin forţe proprii viitoarea campanie electorală şi să investească şi în organizaţia propriu-zisă care are datorii atît către Centrul partidului, cît şi către municipalitate.Etichete: Cocei |  echipa |  joaca
Voteaza articolul: bun: 3  |  slab: 0   3

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU