23 [IUL 19] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 23 iulie 2019

Cine e profesoara care a luat 10 la Titularizare

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 2050 vizualizari 0 comentarii

Vor să predea carte copiilor, însă au luat note rușinoase la Titularizare. Este cazul multor cadre didactice care, după examenul de săptămâna trecută, nu au reușit să ia mai mult de 2 sau 3. Unii profesori sau educatori au primit chiar puțin peste 1.00, note care nu le vor mai da voie să predea disciplina care le-a dat bătăi de cap. 

La Buzău, cele mai proaste rezultate au fost obținute de profesorii de educație fizică. Mulți dintre aspiranții la catedra de sport au luat note rușinoase. Cea mai mică, 1.20, a fost obținută de un candidat din Beceni în timp ce un alt profesor de psihopedagogie specială a primit 1.45. În total, cu note  sub 5.00 au fost notați 41 dintr-un total de 249.

„Din cei 337 de candidați înscriși la concursul de titularizare , 87 au fost retrași, și au fost trimise spre centrul de evaluare 250 de lucrări. Din cele 250 de lucrări, 249 au primit note, o lucrare fiind anulată, cu note între 5 și 7, un procent de 37,35%, respectiv 93 de candidați și 41 de candidați cu note sub 5, într-un procent de 16,47%. Conform articolului 90 din metodologie, în anul acesta școlar, cadrele didactice care au susținut examenul la o probă scrisă cu note sub 5 nu pot fi repartizați la disciplina la care au susținut examen, în schimb ei pot participa la testare la această disciplină dacă au în fișa postului sau alte studii pentru altă disciplină. Dacă, de exemplu, avem concurs la chimie și este licențiat în fizică și chimie, el pe chimie nu va putea fi repartizat, în schimb, dacă sunt locuri sau ore restrânse poate participa la testare la cealaltă disciplină.”, a declarat inspectorul general adjunct al IȘJ Buzău, Daniela Palcău.   

Chiar dacă sunt profesori cu note de 2 și 3, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Buzău spun că rezultatele de anul acesta sunt mulțumitoare, iar cadrele didactice s-au dovedit a fi mai bine pregătite decât anii anteriori. Ponderea candidaților cu note peste 7.00 la examenul scris este de 46.18%, aceștia urmând a fi repartizați pe catedrele disponibile pe o perioadă nedeterminată. O buzoiancă, Florentina Drăghici, care a candidat pentru o catedră de educație civică, a luat 10.00, fiind singura notă maximă din județul Buzău.

„Situația se prezintă în felul următor: avem un candidat cu media 10 la Cultură civică și educație socială, avem 48 de candidați cu note peste 8, ceea ce nu poate decât să ne bucure, este un rezultat foarte bun și, cu note peste 7 avem 115 candidați din cei 249, deci un procent de 46,18%, cu note între 5 și 7, un procent de 37,35%, respectiv 93 de candidați și 41 de candidați cu note sub 5, într-un procent de 16,47%. Procentul candidaților care vor fi repartizați pe posturi vacante, ori titularizabile este în procent de 83,53% din participanții înscriși la concursul de titularizare. Așteptăm să repartizăm profesori pregătiți, faptul că avem din 115 candidați cu note peste 7 – 49, deci aproape jumătate cu note peste 8, este un avantaj.”, a adăugat inspectorul general adjunct al ISJ Buzău, Daniela Palcău.

La Buzău sunt disponibile 149 de catedre titularizabile, pe perioadă nedeterminată, restul până la 759 fiind posturi și fracțiuni de posturi pe durată determinată.

Candidații nemulțumiți de notele obținute pot depune contestații marți și miercuri.
Marți, programul contestațiilor este până la ora 21:00, iar pe 24 iulie 2019, programul este până la ora 15:00. Notele finale la Titularizare 2019 se afișează în data de  30 iulie iar o zi mai târziu va avea loc repartizarea candidaților cu media de minim 7, pe catedre vacanțe pe perioadă nedeterminată. Repartizarea candidaților se realizează în ședințe publice organizate de inspectoratele școlare în data de 31 iulie, ulterior fiind organizate astfel de ședințe publice și pentru ocuparea celorlalte posturi, pe durată determinată de către cei care au luat la Titularizare medii sub 7.00.Etichete: profesoara |  titularizare
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU