12 [MAI 17] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 12 mai 2017

Cine e noul comandant al Diviziei 2 ,Getica,

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
0 voturi 2486 vizualizari 0 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro

Generalul-maior Lucian Foca, seful Garnizoanei Buzau a fost promovat în funcția de comandant al Comandamentului Forţelor Întrunite, o funcție mai mare , in  cadrul Statului Major General iar functia sa va fi preluata de generalul de brigadă Gheorghe Vișan, în vârstă de 54 de ani, născut la Vălenii de Munte, județul Prahova.Luni, 15 mai, începând cu ora 11.00, la sediul comandamentului Diviziei 2 Infanterie „Getica”, va avea loc ceremonia militară prilejuită de predarea-primirea comenzii marii unităţi.
Generalul de brigadă Gheorghe Vişan va prelua comanda marii unităţi de la generalul-maior Petrică-Lucian Foca, numit comandant al Comandamentului Forţelor Întrunite.La activitate vor participa reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale, Statului Major General, Statului Major al Forţelor Terestre, precum şi comandanţi de mari unităţi şi unităţi din cadrul Forţelor Terestre.

    CV-ul generalului Visan

Generalul de brigadă Gheorghe VIȘAN s-a născut la data de 12 Octombrie 1961 în Vălenii de Munte, Prahova. În anul 1980 a absolvit Liceul Militar „DIMITRIE CANTEMIR”, iar  1983 a absolvit Școala Militară de Ofițeri Activi „NICOLAE BĂLCESCU” (arma Infanterie).

După absolvirea școlii militare a fost repartizat la Regimentul 7 Mecanizat, unde a îndeplinit funcții de comandant pluton și companie. În anul 1987 a urmat cursul de comandanți de companie infanterie, iar în anul 1988 cursul de armament greu de infanterie. Între anii 1991 si 1993 a urmat cursurile Academiei de Înalte Studii Militare.

După absolvire a fost repartizat ca ofițer de stat major în comandamentul Brigăzii de Gardă „MIHAI VITEAZUL”, unde și-a desfășurat activitatea pentru o perioadă de șapte ani.

În 1998 a absolvit cursul intensiv de limbă germană. Ulterior, în 1999, a absolvit Colegiul German de Stat Major și Cursul de Operații Întrunite și Multinaționale, ambele în cadrul Academiei de Conducere a Bundeswehr-ului, Hamburg, Germania.

Între anii 2000 si 2009 a ocupat diferite funcții în cadrul Statului Major General, după cum urmează: ofițer specialist în cadrul Direcției operații, șef birou instrucție, șef secție operaționalizare și șef serviciu instrucție in cadrul Direcției Doctrină și Instrucție. În această perioadă a urmat cursurile referitoare la Forța Întrunită Multinațională în Lisabona/Portugalia și Karup/Danemarca.Etichete: comandant |  Diviziei |  Getica
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU