04 [IUL 16] ACTUALITATE Buzau
Luni, 04 iulie 2016

Cine doreşte să compromită, atît de grav, un om, o instituţie şi un brand politic puternic

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
12 voturi 2303 vizualizari 1 comentariu doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro
i


Numirea noului prefect de Buzău, produsă săptămâna trecută, în persoana Aureliei Mitrea începe să producă fel de fel de comentarii în spaţiul public buzoian şi nu numai. Mulţi dintre observatorii avizaţi ai scenei politice afirmă deja că numirea Aureliei Mitrea, o pune în dificultate în primul rînd pe ea, ca persoană, întrucît nu are cum să posede o minimă experienţă pentru această funcţie atît de importantă, mai ales în condiţiile în care, în cîteva săptămîni va trebui să se ocupe de organizarea alegerilor generale la nivelul judeţului, apoi Instituţia Prefectului care devine vulnerabilă, toate acestea pentru ca aceea care au propulsat-o în această complicată postură au înconjurat-o deja cu personaje sulfuroase ca imagine, precum şeful de cabinet, Vasile Dinu, alias Torel fost proprietar de club cu striptease în anii `90. Iar Torel nu e singurul căci în jurul Aureliei Mitrea au început să fie plasate şi alte personaje cu un trecut absolut nebulos şi un prezent care produce rumoare.
În aceste condiţii se pune problema astfel: cine are de gînd să-i facă acest mare rău Aureliei Mitrea şi familiei sale care pe vremuri demonstra responsabilitate, PNL partid care a susţinut această evoluţie a evenimentelor, un brand politic puternic şi străvechi şi, nu în ultimul rînd, Instituţiei Prefectului?


Aurelia Mitrea vine la Prefectură de pe o funcţie de consilier a Biroului „Accidente” din cadrul Casei Judeţene de Pensii Buzău, este inginer metalurg şi a absolvit şi o facultate economică.
E a a depus vinerea trecută jurămîntul şi a fost marcată încă din prima clipă de emoţii mari. Momentul cel mai delicat al evenimentului a fost acela în care jurnaliştii au întrebat-o care au fost criteriile în baza cărora a numit ca şef se cabinet al prefectului pe Vasile Dinu zis „Torel”, fost şef de campanie a PNL Buzău la alegerile locale, dar nu prea  a ştiut ce să răspundă: „Este un om capabil şi am hotărît să-l aleg în echipa mea. Cred că nu trebuie să dau o justificare. Criteriile care au stat la baza alegerii o să le comunic la momentul oportun”, a zis noul prefect.
Se constată astfel că tot ce se construieşte acum în interiorul "Casei Albe" nu este de natură să întărească această importantă instituţie. Observăm că în Prefectura Buzăului au început să amişune tot felul de cetăţeni care n-au avut şi n-au nici o treabă cu administraţia publică. Diverşi inşi bîntuie deja, prin instituţie propulsaţi şi dirijaţi de nişte politicieni inconştienţi care-i plasează în jurul noului prefect, acesta părînd că-i acceptă, dar punîndu-se însă, într-o situaţie delicată şi extrem de periculoasă. 

Astfel, dorinţa noului prefect de a bifa o funcţie inportantă în C.V. s-ar putea transpune în scurt timp în altceva total nedorit

Mari responsabilităţi 

Indivizii aceştia nu au nici un pic de pregătire pentru responsabilităţile pe care le obţin în mod inconştient.
De pildă, e greu de imaginat cum va acţiona această nouă echipă în situaţii de urgenţă sau dezastru, inundaţii catastrofale ori înzăpeziri.

Mai important este se pare, pentru unii spălaţi pe creier sau total iresponsabili din noua echipă liberală, să-şi satisfacă nişte interese imediate să sacrifice oameni care n-au făcut rău nimănui în viaţa lor. O instituţie care, să nu uităm, gestionează funcţionarea a zeci de alte instituţii şi verghează la respectarea şi aplicare corectă a legilor.


Cine are interesul să slăbească Instituţia Prefectului?

Altminteri, Prefectura are mari probleme de circa trei ani. Să nu uităm cum „a ieşit din decor” fostul prefect Gabriel Baltă, deşi el venea din Palatul Comunal, unde acfumulase ani buni de experienţă administrativă sau cum a falimentat instituţia sub mandatul lui George Sava, om care a deschis buletinele de ştiti în zilele alegerilor.
E de domeniul evidenţei că în ultimi ani Prefectura a decăzut atît de mult încît buzoienii ar putea crede că ar putea fi conduşi de orice looser în domeniul său de cativitate, dar luat şi paraşutat politic într-o astfel de demnitate de o colosală importanţă publică.

Dar P.N.L.?

Sînt şi alte întrebări care derivă din evoluţia evenimentelor din ultimele zile. De pildă, e de aflat cine vrea să distrugă un mare şi istoric brand politic, numit Partidul Naţional Liberal?
Într-o astfel de conjunctură PSD-iştii vor fluera în toamnă la alegerile generale, iar PNL-iştii s-ar putea să nu scoată nici acel mandat de deputat pe care astăzi îl considertă eligibil.
Aşadar, situaţia de astăzi a Instituţiei Prefectului conduce la cîteva ipoteze. Prim ara fi că Aurelia Mitrea să fie pusă îăn situaţia de a nu putea face nimic, iar instituţia să fie complet blocată, ori să facă anumite lucruri cu inconştienţa pe care o arată acum, în baza a ceea ce-i spun omenii şi alţii fără a şti dacă-i bine sau rău.Etichete: brand |  compromită |  doreşte |  instituţie |  politic |  puternic
Voteaza articolul: bun: 6  |  slab: 6   0

Comentarii

pixelu
04 iulie 2016
,,buna,, alegere doamna prefect ! Mai stiu un patron de carciuma care ar vrea si el un post, ESTE UN OM CAPABIL si cu multa influienta ! CE parere aveti se poate? Se pare ca de astfel de oameni avem nevoie din punctul dvs de vedere. SUCCES !!


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU