20 [IAN 18] ACTUALITATE Buzau
Sâmbătă, 20 ianuarie 2018

Incepe Marea Asfaltare!Vezi daca strada ta se afla pe lista

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
2 voturi 2626 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Un oraș modern dar cu străzi de pământ.  Este imaginea pe care o oferă în prezent Buzăul, un municipiu unde încă există nu mai puțin de 43 de străzi neasfaltate niciodată. Este și imaginea pe care actualul primar vrea ca de anul acesta să rămână doar o amintire urâtă pentru cei care au așteptat zeci de ani să vadă asfalt în fața caselor. După opt luni de căutări, autoritățile locale au desemnat firma care va reda buzoienilor o infrastructură modernă. Este vorba depre o societate din București care, din luna martie,va începe asfaltarea celor 43 de străzi de pământ din oraș.
Marea asfaltare va începe la Buzău în luna martie. Este termenul pe care primarul Constantin Toma l-a primit de la firma care s-a angajat că va reda buzoienilor cel mai mare vis: o infrastructură modernă.  
După opt luni de căutări, administrația locală a anunțat că a fost desemnat câștigătorul licitației pentru asfaltarea celor 43 de străzi de pământ din oraș. Este vorba despre drumuri aflate în mijlocul municipiului reședință de județ dar pe care se circulă mai rău ca la țară. Încă din vara anului trecut, actualul prima Constantin Toma a demarat procedura de licitație însă fiind o lucrare extrem de ofertantă și în același timp profitabilă pentru cel ce avea să o câștige, numărul participanților a fost foarte mare prelungit astfel termenul de licitație. În total  s-au înscris 22 de firme, însă oferta cea mai avantajoasă a venit de o societate din București care în final a câștigat asfaltarea pentru toate cele cinci loturi de străzi.

Prețul oferit a fost de 3 milioane de euro, adică doar 60% din suma lansată de Primărie pentru asfaltarea tuturor celor 43 de străzi. Odată încheiată procedura de licitație, urmează întocmirea proiectului tehnic, iar firma va putea trece efectiv la treabă abia din luna martie.
"Sunt străzi care nu au fost asfaltate nici o dată. Este foarte important ca la nivelul anului 2018, un oraş capitală de judeţ să fie în întregime asfaltat. Chiar dacă sunt şi alte străzi cu asfaltul distrus, dar vorbesc de aceste străzi care nu au fost asfaltate niciodată şi oamenii aceia trebuie să aibă şi ei asfalt aşa cum trebuie. " spune constantin Toma ,primarul Buzaului

Însă, marea asfaltarea propusă de administrația locală pentru acest an cuprinde nu doar cele 43 de străzi de pământ ci încă 57, adică un total de o sută. De asemenea, un punct important este și bariera Ploiești unde primarul dorește o modernizare completă a zonei, fiind considerată principala intrare în oraș, dinspre Capitală.  
  Iata si lista celor 43 de strazi
1.Artarului
2.Aleea Ceferistilor
3.Flacara
4. Granitului
5. Aleea Gradinelor
6.  Iancu Demetriade
7.  Iazului
8.  Luminisului
9.  Morilor
10.  Salcamilor
11.  Saturn Linie
12.  Purcherea Laurentiu
13. Targului
14.  Vadu Pasii
15.  Lujerului
16.  Primaverii (tronson Garlasi – Bebarom)
17.  Salciilor
18.  Calarasi
19.  Coloniilor
20. Calnau31.  Aleea Livezilor
21.  Calmatui
22.  Toamnei
23. Tiglari
24.  Simila
25.  Gogu Vicatus
26.  Uzinei
27.  Berzei
28.  Haiducului
29.  Caramidari
30. Aleea Florilorla Kaufland
31.Aleea livezilor
32.Cerbului
33.  Cercului
34. Pescarus
35.  Foisor
36.  Liliacului
37.  Aleea Cimbrului
38.  Islazului
39.  Siriului
40.Santierului(tronson)
41.Veteranilor
42.Hangarului
43.Hipodrom
 Alte 7 strazi vor fi asfaltate in 2018 de Urbis-Serv SRL
1.Strada Izvor
2.Strada Rahovei – porţiunea dintre Str. Primăverii
şi Str. Dorobanţi

 3.Fundătura Viilor
4.Aleea Pajurei 5.Aleea Luncii
 6.Intrarea Pescăruş 7. Intrarea PlaiuluiEtichete: asfaltare |  incepe |  Marea
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 1   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU