20 [OCT 19] ACTUALITATE Buzau
Duminică, 20 octombrie 2019

Cimitirul era în pericol! Ce au decis autoritățile din Mărăcineni

Elena Petre alte articole de Elena Petre
0 voturi 2837 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Au început lucrările de consolidare a malului râului Cîlnău la Mărăcineni, acolo unde o eroziune produsă recent amenința cimitirul din localitate dar și șase locuințe.
La finele săptămânii,  autoritățile locale împreună cu reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Buzău-Ialomița, au început lucrările de calibrare, în regim de urgență, a albiei râului Câlnău. Apa a săpat tot mai mult în mal, eroziunea de aproximativ 250 de metri fiind un real pericol pentru casele din zonă și pentru cimitirul aflat la o distanță de circa zece metri. Sunt doar lucrări de început, pentru lucărri ample fiind nevoie de o serie de avize.
La începutul lunii, în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Buzău, reprezentanții Sistemului de Gospodărire a Apelor Buzău au atras atenția asupra situației critice de la Mărăcineni. Aici, apele Cîlnăului au rupt malul drept și amenință să distrugă cimitirul din localitate. În plus, și stâlpii de înaltă tensiune care alimentează inclusiv comuna Vadu Pașii riscau să fie puși la pământ dacă nu se intervenea pentru stabilizarea malului. 
Membrii Comitetului au votat un plan de măsuri urgente pentru a se trece cu bine de sezonul rece. 
Lucrările demarate vineri vor fi însă doar lucrări temporare care nu vor pune în niciun fel capăt problemei. 
Pentru lucrări definitive, e nevoie de un proiect și de fonduri aprobate de Ministerul Apelor, iar asta înseamnă timp.Etichete: autoritățile |  Cimitirul |  decis |  Mărăcineni |  pericol
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU