15h 36' ACTUALITATE Buzau
Marţi, 25 octombrie 2016

Ceremonial militar şi religios de Ziua Armatei UPDATE

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
5 voturi 2042 vizualizari 2 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro
UPDATE [15:36] 25 OCT 2016 › Ziua Armatei a fost sărbătorită şi în acest an printr-o manifestare specifică. Manifestările au avut loc în Parcul Eroilor la monumentul „Regimentul 48 Infanterie”, iar printre invitaţi s-au aflat primarul municipiului, Constantin Toma, prefectul judeţului, Aurelia Mitrea, şefi ai instituţiilor şi comandanţi de unităţi militare. Alături de aceştia au mai fost de faţă liberalii Teodor Atanasiu, fost ministru al Apărării, de numele căruia se leagă trecerea Armatei Române la profesionism şi abolirea stagiului militar obligatoriu, Antonel Tănase, trezorier-şef al PNL şi preşedintele organizaţiei judeţene a liberalilor buzoieni, Cristi Romanescu, toţi candidaţi pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie. 

De altfel, toate partidele au avut reprezentanţi la eveniment, care au depus coroane de flori. Au rostit scurte alocuţiuni prefectul judeţului, Aurelia Mitrea, şi comandantul Diviziei „Getica”, general doctor Lucian Foca. Acesta din urmă a şi explicat ce a însemnat profesionalizarea iniţiată de fostul ministru Atanasiu pentru Armata Română:

”Armata utilizează o tehnică din ce în ce mai performantă. Asta presupune o cunoaştere şi învăţarea acestor sisteme performante, care ar trebui să se desfăşoare într-o perioadă mai lungă de timp. După ce ai instruit un astfel de om, investind în el timp şi resurse, ai nevoie ca el să continue această activitate. Or, după un an şi patru luni militarii plecau şi trebuia să o iei de la zero în instruirea unor mecanici, conductori, a unor ochitori pe o tehnică performantă. În acest moment, avîndu-i permanent, am investit iniţial în pregătirea acestora şi acum îi avem pentru o perioadă mai lungă de timp. Astfel că se poate conta, în orice moment, pe o reacţie promptă a acestor militari profesionişti. Este deci un plus pentru Armata Română”, a explicat, pentru Focus TV, generalul Foca.Militarii din Garnizoana Buzău au sărbătorit astăzi Armatei României, printr-o la ceremonie militară şi religioasă urmată cu depuneri de coroane de la Monumentul „Regimentului 48 Infanterie” din Parcul Eroilor din Buzău.
La activitate au participat reprezentanţi ai autorităţilor locale civile şi militare, reprezentanţi ai instituţiilor publice, cadre militare în activitate, în rezervă şi retragere, veterani de război. Evenimentul s-a încheiat cu defilarea Gărzii de onoare.
 


Etichete: Armatei |  Ceremonial |  militar |  religios
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 4   -3

Comentarii

institutie publica
25 octombrie 2016
d.le Atanasiu,v-a placut cum a vorbit prefecta,aurelia,v-a placut cum v-a facut de ras si astazi,nu vreti sa stiti cat au ras militarii cand a zis ,,onorata instanta,,este jalnic daca nu vedeti si nu auziti !noi va respectam si asteptam oameni competenti sa ne conduca ,nu de cascadorii rasului.ne-ati facut de ras si pe noi si ne trageti activitatea in jos cu aceasta asa zisa preoteasa!
altul
25 octombrie 2016
Atat poate.


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU