14h 14' ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 14 martie 2018

Cel mai mare cutremur din 2018!

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
1 vot 2309 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro
UPDATE [14:14] 14 MAR 2018 › Cea mai puternica miscare seismica din acest an a fost resimtita de majoritatea buzoienilor.Miscarea telurica nu pare sa fi iscat panica  cel putin judecind dupa comentariile, numeroase ,aparute,imediat, pe retelele de socializare ori postate la informatiile  de pe site-urile de stiri.Unii dintre buzoieni spun ca au observat cum li se miscau lustrele altii,insa, au postat ca n-au crezut ca miscarea pamintului a avut mai mult de 3 grade pe scara Richter.Cei mai feriti au fost cei aflati in trafic ori pe strada sau la serviciu care au fost scutiti de orice fel de emotii.


Acum cîteva minute. Cel mai mare cutremur din 2018!

Cel mai puternic seism din acest an s-a înregistrat astăzi, în zona seismică Vrancea. Primele măsurători ale specialiștilor de la Institutul Național pentru Fizica Pămîntului au arătat că mișcarea telurică a măsurat 4. 7 grade pe scara Richter. 

Datele au fost revizuite ulterior, măsurătorile arătând că seismul a avut 4. 6 grade. Cutremurul a fost resimțit în întreaga regiune dar și în Capitală.  Potrivit Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului, seismul a avut loc la ora 12:24 și s-a produs la adâncimea de 140 de kilometri. 

Cutremurul a avut loc la 41 de km de orașul Nehoiu, la 45 de km de Covasna și la 56 de km de Odobești în Vrancea. Mișcarea de astăzi a fost cea mai puternică din acest an și vine după un cutremur atipic înregistrat la finele lunii trecute, în județul Buzău. Seismul din 24 februarie a măsurat doar 3, 6 grade pe scara Richter însă a fost resimțit în Buzău asemenea unuia de circa 5 grade, din cauza faptului că s-a produs la suprafață, la o adâncime de doar 15 km. Etichete: 4.7 grade |  Vrancea |  cutremur
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 1   -1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU