07 [FEB 20] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 07 februarie 2020

Ce zice dr.Menci despre câtă apă bem zilnic pentru o sănătate de fier

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 2821 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Apa este esențială pentru o stare bună de sănătate, dar nevoia organismului diferă de la un om la altul. Recomandarea pentru o hidratare bună se referă, în general, la consumul a minimum 2 litri de lichide pe zi. Totuși, cantitatea de apă recomandată depinde de o serie de factori.

Consumul de apă trebuie personalizat, spune profesorul Gheorghe Mencinicopschi, la Medika TV ”Consumul de apă trebuie personalizat, în primul rând în funcție de greutatea noastră. În general ar trebui să consumăm 30 ml de apă pentru fiecare kilogram, deci de exemplu dacă o persoană are 70 de kg, înmulțim greutatea cu 30ml și rezultă că persoana respectivă trebuie să consume cam 2,7 litri de apă pe zi. Însă esența hidratării este ca apa să pătrundă în fiecare celulă a corpului nostru și nu să fie eliminată prin respirație, prin transpirație, prin urină și fecale, trebuie să facem în așa fel încât să rămână în corp”

Pentru ca apa să ajungă în celule, nutriționistul ne explică și cum trebuie să bem, astfel încât hidratarea să fie reală. Detalii AICIEtichete: despre |  Menci |  pentru |  sănătate |  zilnic
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU