15 [IUL 19] POLITIC Buzau
Luni, 15 iulie 2019

Ce zice Ciolacu despre remanierea Guvernului

Elena Petre alte articole de Elena Petre
0 voturi 1802 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Remanierea Guvernului în acest moment este binevenită! Este mesajul transmis de liderul PSD Buzău, Marcel Ciolacu, președinte al Camerei Deputaților, înaintea unei zile de foc la partid. În comitetul executiv național al principalului partid de guvernămînt au fost evaluați miniștrii nepopulari sau neperformanți, schimbările fiind așteptate încă dinaintea congresului PSD, care a avut loc luna trecută. Ciolacu a transmis că portofoliile remaniate ar trebui să le revină tinerilor din partid, care au un cuvânt de spus.

Premierul Viorica Dăncilă a propus primele remanieri, vizați fiind atît miniștri de la PSD, cît și de la partenerul ALDE. Printre cei vizați, și Carmen Dan de la Interne, care însă nu a mai așteptat să fie remaniată, ci și-a dat demisia înaintea ședinței comitetului executiv național al partidului. Remanierea era așteptată de mai mult timp. Înaintea ședinței, Marcel Ciolacu a scris pe Facebook că era necesară o remaniere guvernamentală.

O remaniere a Guvernului în acest moment este binevenită. Cred că viitorii oameni pe care îi vom pune miniștri trebuie să respecte direcția pe care partidul a exprimat-o la Congres. Este un semnal extrem de puternic pe care membrii PSD l-au transmis cand au votat în număr mare și candidații de pe locul doi. Sunt colegi tineri, care au crescut în acest partid, oameni capabili și de perspectivă.”, a transmis luni Marcel Ciolacu.
De altfel, Ciolacu a propus și o reformare care să vină din interior. Potrivit parlamentarului buzoian, liderii de la București ar trebui să le acorde o atenție mai mare tinerilor din teritoriu, iar liderii de organizații ar trebui să aibă cel mult două mandate, pentru asta fiind necesară o modificare a statului partidului.

”Sunt mai multe județe care au tineri competenți și bine pregătiți profesional. Și trebuie să ne uităm și acolo. Așa începe o reformă sănătoasă, în interior, și nu cu decizii luate în afara partidului. La fel cum poate ar fi bine să introducem în statut o regulă prin care toți președinții de organizații și conducerea de la nivel central să aibă maxim două mandate. Astfel, tinerii ar avea o perspectivă clară și reală în interiorul partidului”, a mai scris liderul de la Buzau. 

Tot în Comitetul Executiv s-a votat și ca PSD să meargă cu un candidat propriu la alegerile prezidențiale, varianta unui candidat din afara partidului picând la vot.Etichete: Ciolacu |  despre |  Guvernului |  remanierea
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU