05 [AUG 16] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 05 august 2016

Ce spune rechizitoriul D.I.I.C.O.T. despre lotul `Direcţia Economică` din Palatul Comunal

Elena Petre alte articole de Elena Petre
1 vot 2395 vizualizari 1 comentariu redactie@focustv.ro

Cumul de infracţiuni în cazul funcţionarilor Direcţiei Economice a Primăriei Buzău, trimişi în judecată, săptămîna aceasta, de DIICOT. Fiecare dintre cei 6 angajaţi ai Direcţiei Economice sînt acuzaţi de două, maxim 3 infracţiuni. Cele mai grave acuzaţii sînt formulate de procurori pe numele fostului director Ion Gegea, suspendat în prezent, ale lui Virgil Toşu, fost şef Serviciu Încasare Urmărire Contribuabil Persoane Fizice şi ale funcţionairlor George Bunea şi George Răileau. Toţi sînt acuzaţi de iniţiere şi constituire de grup infracţional organizat, de fraude informatice sau instigare la acestea, precum şi de abuz în serviciu. În cazul fostului şef al Serviciului de Încasare Urmărire  Creanţe Persoane Juridice, Cătălin Boaru, şi Bogdan Neamu, referent la acelaşi serviciu, se reţin cîte două infracţiuni, respectiv constituire de grup infracţional organizat şi abuz în serviciu.   

Au rămas 11 firme din 50 iniţial 
 
Din rechizitoriul pe care procurorii DIICOT l-au trimis către Tribunalul Buzău, reiese că din totalul celor 50 de firme suspectate iniţial că le-ar fi fost şterse o parte din datorii sau nu ar fi fost executate silit, au rămas 11. Procurorii arată că în cazul unora, datoriile acumulate ani la rînd ar fi impus declanşarea procedurilor pentru cereri de insolvenţă care să ducă la recuperarea prejudiciilor. În ceea ce priveşte amenzile unor persoane fizice, ancheta a arătat că exista o practică prin care funcţionarii interveneau în sistemul informatic şi ştergeau obligaţiile de plată. Cel mai adesea se folosea ca motiv faptul că amenzile ar fi fost achitate la alte primării din judeţ sau din ţară.

Dosar disjuns cu mari surprize

Prejudiciul stabilit, în final de procurori este de circa 2.596.776 de lei, din care 31 de mii  reprezintă contravaloare amenzi persoane fizice, restul fiind datorii ale unor firme.  Dosarul urmează să ajungă mai întîi în cameră preliminară şi abia apoi la judecata pe fond. Nu este exclus însă să apară şi alte surprize pornind de la acelaşi dosar. Surse judiciare susţin că o parte dintre aspectele evidenţiate în timpul anchetei au fost disjunse urmînd a fi cercetate în continuare pentru a se vedea dacă sînt întrunite elemen­tele unor infracţiuni.Etichete: Comunal |  despre |  Direcţia |  Economică |  lotul |  Palatul |  rechizitoriul |  spune
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

condoleante
06 august 2016
Marii stergatori de impozite ai lui CHICULESCU,ma refer la Gegea si Ion Rodica (una dintre presupuse denuntatoare la DIICOT), au reusit sa-i aduca viata la sfarsit d-nei Carmen Georgeta Mocanu, care a fost doar o executanta a ordinelor acestora, o doamna fara studii superioare , dar mult mai capabila decat altii care pretind ca au doua sau trei facultati, dar degeaba daca nu sunt cinstiti, corecti, onesti ci...H O T I, D-zeu sa te ierte om bun ce ai fost !


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU