BREAKING NEWS Buzau
15h 26' ACTUALITATE Buzau
Luni, 09 martie 2020

Ce spune ministrul Educației despre ÎNCHIDEREA ȘCOLILOR. Olimpiadele și competițiile sportive, SUSPENDATE

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 2976 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro
UPDATE [15:26] 09 MAR 2020 › Premierul interimar Ludovic Orban spune că închiderea şcolilor pentru a preveni răspândirea coronavirusului nu este o măsură care poate fi luată uşor pentru că, pe de o parte, perturbă procesul educaţional, iar pe de altă parte, trebuie văzut ce se va întâmpla cu copiii care rămân acasă, întrucât nu toţi au de cine să fie supravegheaţi.

UPDATE [14:49] 09 MAR 2020 ›

 Grupul condus de Raed Arafat propune închiderea şcolilor până pe 21 aprilie şi declararea stării de alertă. 
”Nu există motivul închiderii școlilor”. Declarația îi aparține ministrului Educației, Monica Anisie, după confirmarea, în România, a 15 cazuri de infecție cu coronavirus. “La momentul acesta fac un apel la calm pentru părinţi şi cadrele diactice, pentru că nu există motivul închiderii şcolilor”, a declarat luni ministrul Educaţiei, Monica Anisie, la Antena 3.

Pe de altă parte, desfăşurarea tuturor olimpiadelor şcolare judeţene şi regionale, precum şi a competiţiilor sportive a fost suspendată luni până la o dată care va fi anunţată, în urma unei decizii a ministrului Educaţiei, Monica Anisie, ca măsură de prevenire a îmbolnăvirilor. "Ca o măsură de prevenire a îmbolnăvirii, ministrul Educaţiei şi Cercetării a hotărât suspendarea desfăşurării tuturor olimpiadelor şcolare judeţene şi regionale, precum şi a competiţiilor sportive, până la o dată care va fi comunicată ulterior", scrie într-un  comunicat transmis, luni, de MEC.

Totodată, inspectoratele şcolare au obligaţia de a monitoriza toate cazurile de elevi şi cadre didactice care sunt izolaţi la domiciliu şi să raporteze zilnic Ministerului Educaţiei şi Cercetării. Pe de altă parte, Monica Anisie a subliniat că prevederea conform căreia practica în spitale este suspendată se aplică şi în cazul elevilor de la şcolile sanitare postliceale.

"Menţionăm că suspendarea cursurilor din unităţile de învăţământ este în atributul EXCLUSIV al Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă", mai scrie în comunicat.Etichete: ÎNCHIDEREA |  despre |  Educației |  ȘCOLILOR |  ministrul |  spune
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU