25 [IAN 16] ACTUALITATE Buzau
Luni, 25 ianuarie 2016

EXCLUSIV! Ce spune fostul şef al U.S. Secret Service pentru Europa de Est despre corupţia şi sărăcia de la Buzău

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
2 voturi 1820 vizualizari 3 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro

Fostul şef al U.S. Secret Service pentru Europa de Est, Darren White, face referire expresă la legătura strînsă dintre nivelul corupţiei şi sărăcia care se manifestă la Buzău.

Într-un interviu acordat recent siteului politicscan.ro, White dă drept exemplu situaţia de la Buzău, unde unii cetăţeni de rînd abia îşi duc traiul de pe o zi pe alta muncind cinstit şi cîştigînd cîţiva lei pe zi în timp ce unii politicieni au o viaţă de huzur, locuiesc în vile din cartiere selecte din Bucureşti şi conduc bolizi de sute de mii de euro.

"Ai oamenii sărmani din Buzău, agricultorii din Buzău, care fac cîțiva lei pe zi doar cît să reușească să își hrănească familiile, iar pe de altă parte ai politicienii corupți care duc o viață de lux, trăiesc în „Stejarii” (Complexul de locuințe de lux „Stejarii” din Capitală – n.red.), conduc mașini care valoarează 300.000 de euro. Știu pentru că am locuit în „Stejarii”, deci nu inventez, nu mă iau după zvonuri, ci știu. Am trăit acolo și am văzut ce s-a întîmplat. Știm ce se întîmplă. România trebuie să se curețe! Dar nu vor, și știți de ce? Pentru că banii circulă și circulă în mîinile oamenilor corupți care au ruinat România.'', declară Darren White în cadrul interviului.

El insistă asupra Buzăului pe parcursul interviului şi reiterează ideea, întărind afirmaţiile printr-o a doua declaraţie la fel de tranşantă: "Atunci ai 5% din populație care e super-bogată și apoi masa aceea de jos, pentru că nu există clasă mijlocie. Sînt super-săraci, iar acei 5% practic conduc țara și au un singur lucru în minte: să facă doar pentru ei. Mă întorc la agricultorii săraci din Buzău, pentru că treceam prin Buzău în drum spre Bacău, și am văzut un țăran acolo. Cred că erau vreo 40 de grade Celsius. Și am spus „uite un om care își cîștigă corect existența și uită-te la politicienii bogați și corupți din Parlament și din pozițiile-cheie și de la Stejarii, unde am locuit, ei nu văd asta”. Și eu nici măcar nu sînt din această țară și îmi pare foarte rău pentru acel țăran, care își cîștiga corect existența'' 


Etichete: Buzau |  coruptia |  despre |  Europa |  fostul |  pentru |  saracia |  Secret |  Service |  spune
Voteaza articolul: bun: 2  |  slab: 0   2

Comentarii

Pixelu albastru
25 ianuarie 2016
De ce nu ne spune nea' Darren ăsta și de ce OMV-ul practică în România adaosuri comerciale mai mari ca în Austria! Probabil tot din cauză că românașii este hoți iar străinii cinstiți.
hilari
25 ianuarie 2016
boscodeala cu psd a distrus buzaul ,acum cauta o marioneta pentru primarie
gabriela
25 ianuarie 2016
Marcele fa curatenie in partid


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU